4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Kloklippning för hund

Kloklippning för hund

Att klippa klorna på sin hund är något som både hund och ägare kan tycka är lite skrämmande. Men med mycket träning och tålamod går det att få kloklippningen till en avslappnad stund för er båda.

Klipp gärna klorna varje till varannan vecka men kom ihåg att du inte behöver klippa alla fyra tassarna vid ett och samma tillfälle. Ta hellre en tass om dagen och ge hunden mycket beröm efter varje klo. Om du har en hundvalp rekommenderar vi att du introducerar klosaxen tidigt, ha den gärna i närheten när du hanterar valpen och vänj den vid att du rör vid tassarna

Att tänka på vid kloklippning

Välj en lugn plats i hemmet med bra belysning och se till att ha gott om tid. Klipp gärna klorna ofta men lite åt gången. På så sätt håller du koll på klornas längd och minskar risken för att klippa i pulpan. Pulpan är den köttiga delen inuti klon och om du råkar klippa i den kan det blöda kraftigt. Det är oftast inte farligt men det kan vara obehagligt för hunden. Se till att ha blodstillande medel hemma så är du redo om olyckan är framme. 

Glöm inte att klippa sporrarna som sitter ovanför tassen, de tenderar att bli långa fort då hunden inte sliter på dessa naturligt. Klor som blir långa och klipps för sällan kan orsaka felställningar i hundens tassar liksom andra hälsoproblem.

Vilken klosax ska jag välja?

När du väljer klosax ska du välja en som passar din hunds storlek och tass. För valpar finns mindre klosaxar som kan vara enklare att använda i början. Större klosaxar har ibland ett litet skydd som hindrar dig från att råka klippa för mycket. Det finns även elektriska kloslipar som slipar ner klorna– många tycker dessa är enklare och mindre dramatiska att använda.

Hos oss kan du få hjälp med regelbunden kloklippning och vi visar dig gärna hur du ska göra på egen hand när du är redo att försöka hemma.

trimmingdogclawsathome-manicureforcutetoyterrier

Rekommenderade produkter

Se alla kloprodukter
Webbpris

Millers Klotång - Pet Nail Clipper Red 13 cm

149 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Lär din hund inkallning - Steg för steg

21 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK