4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Kattsäkra ditt hem

Kattsäkra ditt hem

Att kattsäkra ditt hem är viktigt för att skapa en trygg och säker miljö för din nya vän. Här är några av våra tips på hur du kan kattsäkra ditt hem.

Göm sladdar

Busiga små kattungar gillar att leka och bita på saker. Elsladdar kan skada katten om den börjar bita i dem. Därför kan det vara en bra idé att gömma sladdarna eller begränsa kattens utrymme.

Förvara giftiga kemikalier säkert

Se till att kemikalier som är farliga förvaras på en plats som inte är tillgänglig för din katt. Växtnäring, mediciner för människor och rengöringsmedel är inte bra om din katt skulle få i sig det.

Plocka undan små föremål

I en kattunges värld kan allting vara en leksak. Städa undan små knappar, gummiband eller smycken inför kattens hemkomst.

Säkra fönster och balkong

Katter gillar att utforska sin omgivning men ett fall från en hög höjd kan skada katten. Säkra fönster så att de inte kan öppnas enkelt. Om du har en balkong kan det vara en bra idé att sätta upp balkongnät. Då kan katten vistas ute på balkongen utan risk att falla.

Lägg undan vassa föremål

Vassa föremål kan skada en katt rejält om katten skulle komma åt det eller börja leka med det. Göm därför undan saxar, knivar och andra vassa föremål för att förhindra att katten gör illa sig.

kattunge-2

Skapa säkra lekytor

Se till att din katt har säkra och stimulerande platser att leka på. Investera i stabila klätterställningar och katträd där din katt kan klättra och leka säkert. Använd mjuka mattor och leksaker som är speciellt designade för katter.

Skydda möbler och inredning

För att undvika att din katt skadar möbler och inredning kan du använda överdrag på möbler som du vill skydda från klösande och hår. Du bör även se till att din katt kan få utlopp för sina naturliga beteenden. Däför bör du införskaffa ett klösträd . Se till att din katt har tillgång till flera klösträd och klösbrädor. 

Här kan du läsa mer om hur du får din katt att sluta klösa på möbler.

Skapa trygga viloplatser

Katter behöver trygga och bekväma platser för att vila och sova. Placera flera kattbäddar runt om i hemmet där din katt kan känna sig trygg och bekväm. Ge din katt tillgång till gömställen där den kan dra sig tillbaka och känna sig säker.

Sammanfattning

Att kattsäkra ditt hem är avgörande för att skapa en trygg och stimulerande miljö för din katt. Genom att säkra fönster och balkonger, gömma elsladdar, förvara giftiga växter och kemikalier utom räckhåll, och skapa säkra lekytor kan du minimera riskerna och maximera din katts välbefinnande. Följ dessa tips för att säkerställa att ditt hem är en säker plats för din älskade katt.

Rekommenderade produkter

Pritax Radiostyrd råtta med fjärrkontroll

159 kr

Pallfrakt
-15%

Nobby Cat-scratcher Rubi

4 462 kr5 249 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK