4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Hundtugg

Hundtugg

Alla hundar behöver få utlopp för sitt naturliga behov att tugga. Tuggandet förebygger även tandproblem och stimulerar käkmusklerna.

Historiskt sett är hundars tänder skapade för att slita isär bytet för att sen äta det. Dagens hundar har det lite mer bekvämt och serveras hundfoder , de behöver helt enkelt inte jobba för att få sin mat. Hundtuggben eller hundtugg tillgodoser hundens naturliga behov och är nödvändigt för att den ska må bra.

Vilket hundtugg passar min hund?

Välj hundtugg beroende på hundens storlek och ålder. En valp som fortfarande har kvar sina mjölktänder rekommenderas tuggben som inte är för hårda. En äldre hund kan med fördel få ett mjukare tuggben. En stor hund med starka käkar kan däremot få ett större och hårdare ben att sätta tänderna i.

Hundtugg finns som hårda eller mjuka, med eller utan smaksättning. Ge din hund olika sorters tugg för att ta reda på vad just din hund tycker om mest. Numera finns även hundtugg tillverkade i Norden om du vill ha koll på tuggets ursprung. Se upp med doseringen av  tuggben. Ett hundtugg ska endast ses som komplement till din hunds övriga matintag

Låt hundtugg bli hundens egentid

Låt din hund få en egen stund tillsammans med sitt hundtugg. Vissa hundar kan lätt börja vakta om de har fått ett riktigt gott tuggben. Låt inte heller hundtugg ligga framme när hunden inte tuggar på det, då är det bättre att ta undan och spara till ett senare tillfälle.

Tänk även på att aldrig lämna hunden ensam med tugg om den mot förmodan skulle sätta i halsen.

dogchew2

Rekommenderat hundtugg

Se alla hundtugg
Kod: PRISFEST (-15%)

My favourite DOG Bones with Lamb

99 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Kennelhosta hund

27 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK