4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Hundhalsband eller sele – så väljer du

Så väljer du rätt halsband eller sele | 20 oktober 2022

Hundhalsband eller sele

collar

På ZOO.se har vi ett stort utbud av hundhalsband och hundselar för att passa alla typer av hundar. Att välja halsband eller sele är en smaksak. Vissa tycker att sele känns skönare, andra tycker det är enklare att ha koll på hunden i halsband. Rådfråga oss gärna om du känner dig osäker på vad just din hund ska ha.

Hundhalsband

Hundhalsband finns i läder, nylon och metall med vanligt knäppe samt som helstryp eller halvstryp. Till en valp kan det vara en god idé att köpa ett lättare ställbart halsband i nylon som enkelt tas på och av. När hunden är färdigvuxen kan du med fördel köpa ett rejälare halsband som den kan ha länge.

Hundsele

Det finns en uppsjö av hundselar i olika modeller och material. En fördel med sele är att hunden blir mer fri och slipper ha något som drar den runt halsen. Beroende på hur stor din hund är eller vilken typ av aktivitet din hund ägnar sig åt, bör du välja en sele som passar för ändamålet. Ta gärna hjälp av vår personal i någon av våra butiker så hjälper vi till att prova ut en hundsele som passar din hund.

Oavsett om du väljer hundhalsband eller hundsele är det viktigt att din hund kan gå i koppel utan att dra i det. Om du har en hund som tenderar att dra i kopplet när ni är ute och går, välj hellre ett hundhalsband eller en hundsele som är något bredare. Men kom ihåg, det finns ingen snabb lösning på att få din hund att gå fint i koppel, här är träning den enda lösningen.

Rekommenderade produkter

Alla produkter för promenaden
-30%

Julius-K9

IDC Powerharness Dog Harness

237 kr339 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

När du får hem din hundvalp

15 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK