4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Smådjur / Gerbil som husdjur – detta ska du tänka på

Gerbil som husdjur – detta ska du tänka på

Gerbiler är aktiva och nyfikna små gnagare som passar utmärkt till dig som vill ha husdjur som är härliga att umgås med. De är enkla att få tama och dessutom roliga att titta på när de brottas med varandra.

Eftersom gerbiler är väldigt snälla så passar de även i familjer med yngre barn, så länge de får hjälp med hanteringen då gerbiler kan vara otroligt kvicka. En annan fördel är att gerbiler är mycket renliga och luktar väldigt lite.

Gerbiler, eller ökenråttor som de också kallas, är trevliga små husdjur som kom till Sverige på 1960-talet. De kommer ursprungligen från stäppområden i Mongoliet och Kina. I det vilda är gerbiler alltid agoutifärgade men numera finns de i många färger och teckningar såsom svart, vit, grå och siames. En vuxen gerbil är ca 10-12 cm lång (18-23 cm inkl svans) och väger ca 75-100 gram. Gerbilen har en livslängd på cirka 3-4 år.

Att välja gerbil

Gerbiler är sociala flockdjur och ska enligt lag alltid hållas i par eller flock. Välj gärna unga gerbiler av samma kön som får växa upp tillsammans så trivs de bra ihop. Vill du sätta ihop vuxna djur (eller en vuxen med en yngre) så krävs det att du följer goda råd från en erfaren person då revirstrider kan uppstå.

Honor och hanar kan bli precis lika tama. Hanar har oftast ett lite lugnare temperament, medan honor är lite livligare.

gerbilinfrontofawhitebackground

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Smådjur

Kaninpest och kaningulsot

3 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK