4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Om olyckan är framme – detta behöver varje kattägare ha hemma

Om olyckan är framme | 3 oktober 2022

Detta behöver varje kattägare ha hemma

kitteninthehandsofawomanclose-uplookingat

Även våra fyrbenta vänner kan bli sjuka och ibland behöver du som kattägare agera på egen hand innan du åker till en veterinär. Det är därför viktigt att ha rätt verktyg och produkter hemma för snabb hjälp. Vi har listat vad varje första hjälpen-kit till katt bör innehålla.

  • Zoolac är en pasta med probiotika som balanserar bakteriefloran i mag- och tarmkanalen för att lindra besvär med orolig mage.
  • Vet-Flex är ett självhäftande bandage som kan användas på sår eller irriterad hud där katten inte bör komma åt och tvätta. Skyddskrage, tratt eller body är också ett smidigt sätt att se till att katten inte slickar på sår under läktiden.
  • Blodstopp är ett pulver som stoppar blödande klor om du råkar klippa i pulpan. Att klippa för långt är inte farligt men katten kan rycka till och säga ifrån. Ett tips är att klippa lite åt gången regelbundet för att undvika blodspill.
  • Termometer för att avgöra om din katt har feber. Kattens normaltemperatur ligger kring 38-39°C men det är viktigt att du vet din katts exakta normaltemperatur för att kunna avgöra om den har feber. Ta därför tempen på katten en dag när den mår bra och skriv ner temperaturen på en lapp och förvara i första hjälpen-lådan. Tänk på att kattens kroppstemperatur kan stiga lite om den är nervös eller stressad.
  • Fästingplockare och fästingmedel . Det finns en uppsjö olika medel och metoder mot fästingar, rådfråga gärna vår personal för att lära dig mer om hur de fungerar. Obs! Även innekatter kan få fästingar under sommarhalvåret så ta för vana att kika igenom pälsen då och då.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så väljer du kattnamn

19 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK