4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Om olyckan är framme – detta behöver varje hundägare ha hemma

Om olyckan är framme | 27 september 2022

Detta behöver varje hundägare ha hemma

sickdogjackrussellterrierwaitinggetpillfromhand

Om din hund plötsligt blir sjuk kan du som hundägare behöva agera på egen hand innan du åker till en veterinär. Det är därför viktigt att ha rätt verktyg och produkter hemma för snabb hjälp. Vi har listat vad varje första hjälpen-kit till hund bör innehålla.

  • Zoolac är en pasta med probiotika som balanserar bakteriefloran i mag- och tarmkanalen för att lindra besvär såsom diarré. 
  • Vet-Flex är ett självhäftande bandage som kan användas på sår eller irriterad hud där hunden inte ska komma åt och tvätta.
  • Skyddskrage , tratt eller body är också ett smidigt sätt att se till att hunden inte slickar på sår som läker.
  • Blodstopp är ett pulver som stoppar blödande klor om du råkar klippa i pulpan. Att klippa för långt är inte farligt men hunden kan rycka till och säga ifrån. Ett tips är att klippa lite åt gången för att undvika blodspill.
  • Termometer för att avgöra om din hund har feber. Hundens normala temperatur ligger kring 38-39°C men det är viktigt att du vet din hunds exakta normaltemperatur för att kunna avgöra om den har feber. Ta därför tempen på hunden en dag när den mår bra och skriv ner temperaturen på en lapp som du förvarar i första hjälpen-lådan. Tänk på att hundens kroppstemperatur kan stiga lite om den är nervös eller stressad.
  • Fästingplockare & eventuellt fästingmedel . Det finns en uppsjö olika medel & metoder mot fästingar, rådfråga gärna vår personal för att lära dig mer om hur de fungerar.
  • Förhudsrens till hanhundar. Om hunden är besvärad och slickar sig eller om det droppar mycket kan man försiktigt skölja förhuden med en mild förhudsrengöring.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Åka båt med hund

24 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK