4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Att vandra med hund

Att vandra med hund

womanwithdogrelaxinginautumnlandscape

Att vandra i naturen tillsammans med sin hund är en oförglömlig aktivitet som stärker bandet mellan er, men det kräver lite förberedelser innan ni kan ge er i väg. Beroende på hur gammal din hund är rekommenderar vi att du planerar er vandringsrutt därefter.

En dagstur på 5-15 km är lagom, men om din hund är mest van vid stadspromenader kan det vara en god idé att börja med kortare turer. Att vandra i naturen kräver mer av både dig och din hund.

Övernatta med hund

Hundar övernattar utan extra kostnad i alla fjällstugor hos Svenska Turistföreningen liksom i de flesta av föreningens boenden i fjällvärlden. På övriga boenden är hundar oftast välkomna mot en mindre avgift. Därför kan det vara en god idé att ha tillgång till ett vattentätt tält för att enkelt kunna övernatta överallt. Hundar brukar tycka om att sova i tält eftersom de slipper myggen och kan värma sig.

Krav på koppel

Glöm inte bort att från 1 mars – 20 augusti råder det som vanligen kallas för koppeltvång. Det betyder att hunden måste stå under lydnad som om den vore kopplad, inte att den automatiskt måste vara det rent fysiskt. Ofta råder även koppelkrav i nationalparker för att skydda häckande fåglar, djur med ungar eller renar på bete. Kontakta nationalparken eller naturreservatet du tänkt besöka för att ta reda på vilka särskilda regler som gäller– ibland råder också hundförbud.

"Att vandra i naturen tillsammans med sin hund är en oförglömlig aktivitet som stärker bandet mellan er"

Vad behöver din hund ha med sig?

Vi på ZOO.se rekommenderar att du tar med detta i din hunds packning:

  • Hundryggsäck , låt hunden hjälpa till att bära lättare packning, exempelvis en hundregnjacka eller sin egen mat.
  • Hundskor vid behov, viss terräng kan skada hundens tassar. Speciellt om underlaget är stenigt, frostigt, isigt eller grusigt. Hundskor kan hjälpa till att skydda tassarna, men se till att vänja hunden vid att ha på sig skorna innan vandringen äger rum.
  • Tassvård , ta för vana att ta pauser och kolla tassar, klor och trampdynor. Tassalva är bra för att återfukta trampdynorna.
  • Hundmat och vatten, din hund behöver mycket vatten! Ta gärna med samma mat som hunden äter hemma och är van vid. Glöm inte att packa ner något extra gott hundgodis som din hund kan få som belöning

Rekommenderade produkter

Se selar & tillbehör

Non-Stop Dogwear

Trekking Belt

799 kr

-30%

Non-Stop Dogwear

Ly Sleeping Bag for Dog

895 kr1 279 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

När du får hem din hundvalp

15 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK