4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Aktivera din katt inomhus

Aktivera din katt inomhus

Att hålla din katt aktiv och stimulerad inomhus är viktigt för dess fysiska och mentala hälsa. Katter är naturligt nyfikna och lekfulla, och de behöver daglig aktivitet för att trivas. Här är några effektiva sätt att aktivera din katt inomhus.

Interaktiva leksaker

Interaktiva leksaker är ett utmärkt sätt att hålla din katt engagerad och stimulerad. Dessa leksaker uppmuntrar din katt att jaga, slå och leka. 

Tips: Investera i leksaker som rör sig av sig själva, som batteridrivna möss eller fjäderleksaker på ett snöre. Dessa leksaker kan ge timmar av underhållning och motion.

Klätterställningar och katträd

Katter älskar att klättra och ha höga utkiksposter. Ett katträd eller en klätterställning ger din katt möjlighet att klättra, klösa och utforska.

Tips: Placera katträdet nära ett fönster så att din katt kan titta ut och observera omgivningen. Detta ger extra mental stimulans.

Matpussel och aktiveringsleksaker

Matpussel och aktiveringsleksaker är fantastiska för att utmana din katt mentalt och samtidigt kontrollera dess matintag.

Tips: Fyll ett matpussel med din katts favoritgodis eller torrfoder. Detta kommer att hålla din katt sysselsatt och motiverad att arbeta för sin mat.

Laserpekare

En laserpekare är en enkel men effektiv leksak som kan ge din katt en hel del motion och nöje. Katter älskar att jaga den lilla ljuspricken runt rummet.

Tips: Använd laserpekaren i korta sessioner och avsluta alltid med att låta din katt fånga

vitkatt

Gömma och sök

Gömma och sök-lekar kan stimulera din katts naturliga jaktinstinkter. Göm små godbitar runt om i hemmet och låt din katt leta efter dem.

Tips: Börja med enkla gömställen och gör dem svårare allteftersom din katt blir bättre på att hitta godbitarna.

Leksaksrotation

Att rotera dina katts leksaker kan hålla dem intressanta och spännande. Katter kan lätt tröttna på samma leksaker, så byt ut dem regelbundet.

Tips: Ha en uppsättning leksaker som du byter ut varje vecka för att hålla din katts intresse vid liv.

Bygg en Inomhus-hinderbana

En inomhus-hinderbana kan ge din katt både fysisk och mental utmaning. Använd möbler, kuddar och kartonger för att skapa en bana för din katt att navigera genom.

Tips: Inkludera olika element som tunnlar, hopphinder och gömställen för att göra banan mer spännande.

Fjäderstavar och viftleksaker

Fjäderstavar och viftleksaker är perfekta för att uppmuntra din katt att hoppa och jaga. Dessa leksaker imiterar rörelserna hos små byten, vilket stimulerar kattens jaktinstinkter.

Tips: Lek med din katt dagligen med dessa leksaker för att säkerställa att den får tillräckligt med motion.

Skapa en trygg utsiktsplats

Katter älskar att titta ut genom fönster och observera omgivningen. Skapa en trygg och bekväm plats vid ett fönster där din katt kan sitta och titta ut.

Tips: Använd en fönsterbräda eller en speciell fönsterhängmatta för att ge din katt en bra utsiktspunkt.

Rekommenderade produkter

Nyhet
-10%

My favourite CAT Star Mix

35 kr39 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK