4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tass och klovård

Tass och klovård

Vårda tassarna i vinter!

Se alla

Se alla produkter för kloklipp!

Köp!

Få hjälp med kloklippning

Det är inte alltid lätt att klippa klor på sitt älskade djur på grund av olika saker, så som tålamod, bitig valp, hund som inte vill sitta still, stressad hund, känslig, kittlig eller kanske någon bakomliggande problematik med ömma leder. I våra butiker har vi personal som är erfarna och utbildade inom kloklippning, nedan kan du boka tid hos respektive butik.

Tips inför kloklippning

Långa klor ökar risken för spruckna klor och skador på tassar. Det är viktigt att kontinuerligt klippa klorna på din hund samt visitera och vårda om tassarna.

 • Om du vill lyckas med din kloklippning finns det flera saker som är bra att tänka på innan du börjar, här är våra tips:
 • Om du känner dig osäker eller tvekar så kommer djuret märka detta. Låt någon erfaren visa dig först hur man klipper för att sedan få testa på en hund eller katt som är van vid kloklippning sedan tidigare, på så vis känner du dig säkrare första gången du själv ska klippa.
 • Hitta en skön plats på golvet, ett bord i lagom höjd eller en bra stol där du kan ha hunden i knät. Små hundar kan känna en extra trygghet att lindas in en mjuk filt och ligga i knät. Ta gärna en lugn medhjälpare om kan hjälpa till att hålla tass eller hund.
 • Väldigt viktigt att ha en ordentlig klotång eller klosax. Slöa verktyg gör att klon trycks ihop istället för att klippas av - klicka här för att komma till klotänger. 
 • Det finns även kloslipar som har slipstenar i sig som gör ett snabbt och bra jobb. Med en kloslip så underlättar du jobbet för både din hund men också för dig själv. Här kan du hitta dessa.
 • Spraya gärna Adaptil lugnande feromoner på platsen ni ska klippa, det hjälper till att minska stress. 
 • Tips på bra avledande belöning under klippningen är att preparera en Lickimat med en smarrig paté som hunden slickar på. Slickandet har en lugnande effekt på både hundar och katter. Även hundglass från Hugo & Celine är uppskattat - finns just nu bara att köpa i butik!
 • Blodstoppande pulver är bra att ha hemma, om du skulle råka klippa i pulpan och det börjar blöda så kommer blodet stoppa fort. Skulle det fortsätta att blöda efter detta så ha bomull och vetflex hemma och bandagera in tassen. Stressa inte upp dig i situationen, det går ofta över snabbt. Ge hunden något gott att tugga på tills det slutat blöda.
 • Kloklippning kommer behövas göras regelbundet, 1-4 veckor mellan gångerna, gör detta till en mysig och trevlig stund för er båda. Om det innebär att ni tar hjälp av professionellt folk som löser det åt er eller att du tränar ditt djur till att kunna slappna av och ha en mysig stund är upp till dig. Inget av dessa är fel, låt det ta sin tid och stressa inte över det. I värsta fall - börja ta en klo om dagen och va inte snål med mutorna. Lycka till!

"Gör kloklippning till er mysstund i veckan"

Produkter för kloklipp:

Allt inom klovård

Oster Cordless Nail Filer 2-speed Sladdlös Kloslip

419 kr

Webbpris
-10%

Moser Cordless Claw Grinder 4-speed

440 kr489 kr

Imazo Blodstopp Pulver

109 kr

Tips för tassvård

Vinter, vägsalt och asfalt sliter hårt på din hunds tassar. För att undvika spruckna trampdynor eller andra besvär kan du ta hjälp av ZOO.se tips:

 • Torka tassarna torra efter varje promenad, med Dirty Dog microfiberhandduk eller handske går det snabbt och enkelt.
 • Skydda tassarna mot vägsalt och snö med en mjukgörande tassalva både innan och efter promenaden.
 • Vårda från insidan med omega-3 fettsyror från Norsk laxolja som bidrar till att stärka huden, vilket i sin tur kan lindra problem som klåda, spruckna tassar, mjällbildning och matt päls.

Produkter för tassvård:

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK