Gnagarblandningar

Pelletsfria foderblandningar för smådjur. Vi rekommenderar fiberrika gnagarblandningar med pellets för kaniner och marsvin, men hos oss hittar du även lyxiga foderblandningar som godis till hamster, tamråtta, gerbil, chinchilla, degu och möss.

Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar foder och tillbehör för smådjur och gnagare direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. För rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740. 

Vi har flera olika sorters pelletsfria lyxblandningar som endast bör ges som godis till kaniner, chinchillor och marsvin. Kaniners, chinchillors och marsvins föda ska i huvudsak bestå av fräscht och väldoftande hö som aldrig får ta slut och bör fyllas på flera gånger om dagen. Öppna gärna påsen i butiken och lukta på höet innan du köper det, dåligt hö riskerar att göra kaninen eller marsvinet sjukt. För alla smådjur gäller fri tillgång till friskt vatten som ska bytas dagligen och vattenskålen eller flaskan ska diskas regelbundet för att det inte ska bildas bakterier och beläggningar.

Förutom hö ska kaniner, marsvin och chinchilla även ha torrfoder i form av ett näringsrikt pellets med högt fiberinnehåll. När man väljer kaninpellets och marsvinpellets är fiberhalten viktig, för att hålla magen sund och tänderna trimmade. Dryga pelletssorter ger man ca 4 msk/dag av till en vuxen kanin och ca 2 msk/dag till ett vuxet marsvin, ungdjur ska ha fri tillgång. Tänk på att kaninens och marsvinets mage är känslig vid stress och miljöombyte, varför det är viktigt att ge samma mat som den är van vid under den första tiden. Gör alltid en mjuk övergång vid foderbyten. Marsvin kan inte bilda eget C-vitamin och måste därför äta ett C-vitaminberikat smådjursfoder, alternativt så kan du komplettera marsvinets måltid eller dricksvatten med C-vitamintillskott dagligen.

Hamstrar, tamråttor och gerbiler ska alltid ha fri tillgång till torrfoder i form av ett näringsrikt pellets. Man kan också komplettera med en fröblandning för att ge hamstern, tamråttan eller gerbilen variation och sysselsättning, men den ska aldrig utgöra mer än hälften av dagsintaget. Äter din hamster, tamråtta eller gerbil bara det godaste i matskålen, välj en fodersort där alla foderkulor ser likadana ut för att säkra att hamstern, tamråttan och gerbilen får i sig allt den behöver och minska risken för att den blir för tjock.

Bello Gnagarlyx utan pellets Storpack, ekonomipack med smådjursgodis. En läcker blandning med fröer, torkad frukt och godbitar. Passar som godis eller kompletteringsfoder till kaniner, marsvin, hamstrar och andra smådjur. Ej avsett som fullfoder.

Chudleys Rabbit Royale mycket älskad blandning med pellets örter maskrosblommor en härlig musli i stor säck till bra pris passar både kaniner och marsvin. Speciellt utvecklat kaninfoder med långa fibrer i storpack. Versele-Laga Crispy Muesli och Premium Nature populära klassiska müsliblandning till marsvin, kaniner, hamstrar, gerbiler, råttor, chinchillor och möss. Högkvalitativ komplett foderblandning särskilt konstruerade och tillverkade för att passa näringsbehov hos just ditt smådjur eller gnagare. Vitakraft Menu och Emotion är huvudfoder som innehåller alla vitaminer och mineraler ditt husdjur behöver för ett sunt liv.

Visar 25 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida