Välj land:  

Sverige - SEK

Hem / Tips & Råd / Hund / Så tar du hand om din seniorhund

Så tar du hand om din seniorhund

En hund räknas som senior vid sju års ålder lite beroende på ras och storlek. Vanliga ålderstecken är nedsatt hörsel, energi och syn. Men trots det ta finns det mycket du som hundägare kan göra för att hjälpa din seniorhund att må bra.

Motion är fortsatt viktigt, anpassa hundens aktivitetsnivå efter dagsform. Är den piggare ena dagen så orkar den antagligen mer nästa dag och tvärtom. Både motion och mental stimulans är viktigt för att motverka vissa åldersrelaterade sjukdomar som att bli senil. En senil hund har sämre reaktionsförmåga, börjar bete sig annorlunda och blir inåtvänd

De dagar din seniorhund inte har lika mycket energi finns det andra kul saker ni kan göra tillsammans. Ta med din hund på en bilutflykt eller fika tillsammans i parken. Olika miljöer kan vara precis lika stimulerande som en lång skogspromenad

Nästan alla äldre hundar har tandproblem i form av tandsten eller tandlossning. Du kan hjälpa din hund att undvika onödig smärta genom att borsta tänderna med hundtandborste och tandkräm dagligen liksom årligen gå och undersöka tänderna hos veterinär

Fler tips till dig med seniorhund

  • Val av foder är extra viktigt för seniorer så att de får i sig rätt näring och vitaminer som en äldre hund behöver. Vid behov finns speciella senior- och medicinska foder beroende på hundens hälsostatus.
  • Låt veterinär undersöka din hund och avgöra om den behöver äta någon form av kosttillskott.
  • Nosen på en äldre hund blir torrare vilket gör att den inte kan känna lukt lika bra. Därför drabbas seniorhundar ibland av minskad aptit då maten inte är lika frestande. Vi rekommenderar aptitökande pulver som strös på fodret och gör att det smakar godare.
  • Äldre hundar kan ha svårigheter att hoppa upp i soffan eller bilen. Vi har både hundtrappor och ramper som underlättar.
  • Om din seniorhund halkar lätt på parketten eller i trappan kan det vara en god idé att införskaffa halkskydd i form av strumpor eller liknande.

Rekommenderade produkter

Se alla tillskott

Boehringer

Viacutan Plus

198 sek

Vétoquinol

Flexadin Advanced

Från 399 sek

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Hundtugg

20 oktober 2022

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 08-280740

Zoo Trading i Norden AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2022 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK