Terrariebelysning

Terrariebelysning för Reptiler. Rätt belysning är en av de fundamentala byggstenarna för ett terrarium samt dess invånare, och därför är det också viktigt hur man får ljusets egenskaper att optimeras för önskad funktion.

Visste du att det enklaste du kan göra för att förbättra din reptils hälsa är att ge rätt UV-ljus? Det filtreras bort genom våra fönster, men är livsnödvändigt för att kunna bilda D-vitamin i kroppen. Brist på D-vitamin leder till en rad sjukdomar och hälsoproblem, varav ett är att kroppen inte kan ta upp kalcium ur kosten ordentligt. Det kan orsaka frakturer hos alla djur och mjukt skal hos sköldpaddor.

Hur starkt UV-ljus man ska välja beror helt på vilken sorts reptil eller sköldpadda man har, eftersom solljuset är olika starkt i olika delar av världen. Styrkan 10.0 är anpassad för ökenlevande, medan 5.0 passar till regnskogsmiljöer. I vårt sortiment har vi produkter från ZooMed samt Exoterra, båda tillverkare av genialiska lamp och lysrörsarmaturer.  Dessa produkter är skräddarsydda för dina önskemål, varesig det är att skapa en solplats för din reptil med en klämlampa eller lamparmatur, eller en mer vidgad och heltäckande belysning med lysrörsarmatur.

Exoterra Light Dome med keramiksockel är perfekt för att skapa en bekväm solplats och belysning i ditt terrarium. Tack vare sin unika konstruktion så är denna hängbara lamparmatur lätt och flexibel att montera, och väldigt effektiv på att förse önskad plats med värme och ljus. Dessa armaturer fungerar perfekt tillsammans med vårt belysningssortiment under Terrariebelysning för Reptiler.

Visar 26 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida