Reptilfoder & Reptilmat

Från foderinsekter och fryst reptilfoder, till pellets och örter - vi har olika sorters foder att välja mellan.

Pellets är ett enkelt och bekvämt sätt att se till att sköldpaddan får allt den behöver. Pre Alpin och ZooMed har fiberrika foder till landsköldpaddor, och även JBL och Haquoss har pellets till både vattensköldpaddor och landsköldpaddor. Från ExoTerra finns även pellets till både unga och vuxna skäggagamer.

När du matar din vattensköldpadda är det en god idé att lyfta ur den till en badbalja under tiden, så blir det inte foderrester i akvariet.

ExoTerra har torkade foderinsekter av olika sorter, och vi har även levande syrsor, mjölmask och zophobas.

Från Tropical Marine Centre kommer unika frysta foder i serien Gamma. de är gjorda av råvaror odlade i Europa och kommer i en smart blisterförpackning som gör utfodringen lättare. Fodret är steriliserat med gammastrålning, vilket gör att det är fritt från bakterier och parasiter. Det finns över 20 olika sorter att välja mellan, bl.a. Amphibian till groddjur och Vegetarian Diet till sköldpaddor.

Vi har även frysta pinkisar, möss och råttor. Till din orm väljer du en mus/råtta som är ungefär lika bred som ormen är på bredaste stället på kroppen, men de kan klara av upp till det dubbla. Det är dock bättre att ge två små än en stor. Se till att musen/råttan är tinad och gärna har kroppstemperatur, t.ex. genom att lägga den en stund på ett fat på lysarmaturen så den värms upp långsamt. Använd en bra pincett att mata med.

För variation och extra näring kan man ge sköldpaddor och herbivora (växtätande) ödlor torkade örter.

Visar 41 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida