Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Eheim Ytterfilter max 450L Akvarium

Eheim Ytterfilter Pro 3e 450 2076

Yttre akvariefilterpump från Eheim som pumpar 1600 liter i timmen. Pumpen du kan koppla upp till din dator via USB. Ett rejält Eheimytterfilter som klarar ett 400 Liters akvarium. Eheim Pro 3e 400 (2076) akvariepumpar är ett ytterfilter av högsta kvalitet. Eheim Pro 3e 400 (2076) passar till akvarium upp till ca 400 Liter. Läs mer
3 595 kr Rek.pris 5 249 kr

Eheim Professionel 3e (450) 2076 - Ytterfilter Akvarium upp till 400L

Detta ytterfilter är av högsta kvalitet och är komplett utrustat. Mycket effektiv och tystgående, och dessutom först i världen att vara utrustad med ett elektroniskt kontrollsystem!

Ytterfiltret har tre stora korgar för filtermaterial, vilket försäkrar en optimal filtrering. OBS! Filtermedia ingår ej.

Enkel snabbstart
Integrerad automatisk självstart för snabb och enkel uppfyllning av filterbehållaren.

Supersäkrer låsmekanism med säkerhetshandtag
Fyra tunga låshakar för att pumphuvudet ska sitta ordentligt tätt på filterbehållaren. Integrerade säkerhetshandtag förhindrar att den öppnas oavsiktligt när du bär den.

Quick Release slangadapter
Slangadaptern är lätt att använda tack vare dess snabbkoppling med två steg. Kan endast kopplas av om flödesreglaget är ställt på "av".

Högpresterande keramiska delar
När precision är av största vikt är högteknologiskt keramiskt material det självklara valet. Endast Eheims axel och bärande arm är tillverkade av keramik med rymdålderns prestanda. Mycket tyst, motståndskraftig mot värme, slitage, kemiska och biologiska ämnen, samt en extremt lång livstid.

Ny design av förfiltret
Det nya bekväma förfiltret kommer man enkelt åt under pumphuvudet. Det fångar upp smuts längst upp i filtret, vilket gör regelbundet underhåll enklare. Detta gör att man mer sällan behöver rengöra de biologiska filtermaterialen, vilket stabiliserar bakteriefloran i akvariet. Skölj förfiltersvampen (blå) och byt ut den fina filtersvampen (vit), utan att störa biomaterialen i filterkorgarna.

Så fungerar det!
Akvarievattnet sugs in genom inloppsröret och strömmar sedan till det nya förfiltret. I motsatt riktning flödar vattnet sedan upp genom förfiltrets första stadium, där det mesta av större smutspartiklar fångas upp.

 Steg 1: Mekaniskt förfilter

  • Enkel åtkomst precis under pumphuvudet.
  • Fångar mekaniskt upp skräp, vilket underlättar regelbundet underhåll.
  • Förlänger betydligt intervallerna mellan städning av de biologiska filtren.
  • Skölj helt enkelt förfiltersvampen och byt ut slutfiltersvampen vid behov.
  • Biomaterialen i de lägre korgarna förblir ostörda. 

Vattnet dras därefter ner i ett inre rör till botten av behållaren, där det släpps ut och sugs upp genom filtrets andra steg; de multifunktionella filterkorgarna. Med Eheims typiska installation passerar vattnet därmed genom det biologiska filterlagret med Eheim Substrat Pro, som innehåller tusentals kvadratmeter av nitrifierande bakterier som bryter ner gifterna i akvariet.

Steg 2: Multifunktionella filterkorgar - biologiska, kemiska eller mekaniska

  • Passar de flesta akvariemiljöer.
  • Filterkorgarna innehåller högeffektiva biologiska filtermaterial som ger ett hälsosamt och klart vatten.
  • Med regelbundet underhåll av det blåa förfiltret och den vita filtersvampen kan det ta upp till ett år innan man behöver underhålla de biologiska filtermaterialen.
  • Filterkorgarna gör att du kan anpassa filtreringen till dina behov. Detta är idealiskt för den seriösa akvaristen. 

Steg 3: Den sista filtreringen

  • Vattnet dras igenom den vita fina filtersvampen, som fångar upp de allra finaste smutspartiklarna innan vattnet pumpas tillbaka ut i akvariet. 

Elektroniskt kontrollsystem
Ställ bara in önskat vattenflöde och låt elektroniken sköta resten! Det stora antalet nya funktioner kan enkelt skötas med endast tre knappar.

Output Control: Minska eller öka vattenflödet med en knapptryckning. Maxstyrkan för detta ytterfilter överskrider vida de värden konventionella filter uppnår.

Konstant flöde: Ökad nersmutsning av filtret upptäcks av elektroniken, som automatiskt justerar vattenflödet till den nivå du ställt in. Detta garanterar ett konstant flöde och väldigt lång livstid på filtret.

Bio Stream Function: Det elektroniskt styrda vattenflödet varieras för att uppnå högst naturliga, ständigt skiftande vattenströmmar i akvariet.

12h Bio Function: Två olika vattenflöden kan programmeras in för en 12-timmars cykel. Du kan därmed ha ett flöde på dagen, och ett annat på natten, utan att behöva ändra något.

Service Indicator: Med en knapptryckning kan du se hur lång tid det är kvar tills att du behöver rengöra filtret nästa gång.

Auto Air Out: Uppsamling av luft under pumphuvudet upptäcks automatiskt, och släpps ut av det elektroniska programmet.

Electronic Error Management: Permanent elektroniskt övervakningssystem. Alla avvikelser upptäcks och indikeras på displayen. Samtidigt startas ett program som automatiskt försöker att åtgärda orsaken.

USB-koppling: Det "lilla" elektroniska ytterfiltret med de stora idéerna! Genom att koppla filtret med USB-kabel till din dator får du en revolutionerande bekvämlighet och ännu fler inställningsmöjligheter. Enkel och bekväm programmering, inställning och uppdatering av ditt filter på din dator, med hjälp av Eheim Interface (ej inkluderat) och den gratis och användarvänliga programvaran Eheim Control Center.

Medföljande tillbehör: Installationskit, Blå förfiltersvamp, Vit fin filtersvamp & Slang

Vi rekomenderar att köpa Ehiem filtermedia till.

Kan användas till både söt- och saltvatten.

Tekniska specifikationer

Akvariestorlek: 240-400 liter

Styrka: 10-35 W

Vattenflöde: 1600 liter i timmen

Lyfthöjd: upp till 2,4 meter

Mått: 26,4 x 26,4 x 47,3 cm

Volym behållare: 12,5 liter

Volym filter: 6,6 liter (varav 0,6 förfilter)

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här