Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Tetror Colombiatetra

Colombiatetra

Colombiatetra skimmrar i kopparfärg, ser ut som en mini piraya, allätare. Akvariefisk hålls i stimm. Sprider romen. Colombiatetra latinska namn: Hyphessobrycon columbianus, ursprung: Sydamerika, temperatur 22-28, pH range:6.0-8.0 dH range:5-13 Läs mer

Colombiatetra - Sötvattensfisk

Familj: Tetror

Latin: Hyphessobrycon columbianus

Färg: Röd & Skimmer

ursprung: Sydamerika

Egenskaper: En medelstor och aktiv tetra som passar i det stora akvariet. Kan konkurrera ut svagare arter vid utfodring.

Max storlek: 6 - 7 cm

Regler och förhållningar vid köp av levande akvariefiskar på Zoo.se

Detta gäller när du köper levande Sötvatten- & Saltvattensfiskar på Zoo.se webbhandel.

Vi har importerat akvariefiskar från hela världen i snart trettio år och har distribuerat och levererat akvariefiskar och akvarieväxter till privatkunder, företag, zoobutiker och djuraffärer i hela Sverige i över 40 år. Vi är medlemmar i OFI, Ornamental Fish International, som vi var med och grundade den 1980. OFI är en världsomfattande branschorganisation som idag finns i 46 länder, som arbetar för att höja välfärd och kvalitet för alla vattenlevande akvarieväxter och akvariefiskar.

För att du skall kunna handla akvariefiskar på nätet hos Zoo.se måste du vara över 18 år.

Du kan välja på att hämta akvariefiskarna i zoobutiken på Zoo.se, Bromma Blocks. 
I webbshopens kassa väljer du då leveransalternativ ”hämtas i butik” på Zoo.se, Bromma Blocks. Akvariefiskarna som hämtas i butiken är fraktfritt.

Akvariet skall vara färdigt inrett med för arten anpassad miljö, akvariepumpar och annan viktig utrustning. Akvariet ska vara igångsatt och väl testat att den fungerar innan du beställer eller placerar dina akvariefiskar i akvariet.

Tänk på att om du har ett nystartat akvarium så vill Zoo.se att det ha varit igång minst
3-7 dagar utan fiskar men med levande bakterier. Vi rekommenderar Tetra Safestart, JBL Denitrol. Dessa ger en koncentrerad bakteriekulturblandning för akvarium.

Om du har ett akvarium med fiskar så är bör du göra följande:
Vatten byte med 30 %.
Om möjligt möblerar om lite bland grottor och gömställen.
Tillsätt vattenberednings medel. Exempelvis Tetra Aqua Safe, JBL Biotopol och akvariesalt, Ektozon salt.

För att lyckas bäst med dina beställda akvariefiskar måste vattenkvalitén vara tillfredsställande. Se till att du har möjlighet att testa dessa värden regelbundet gärna med en enkel multitest finns som enkla mätstickor. Exempelvis JBL Vattentest Easy Test 6 in 1. Nedan följer några vattenvärden som ditt akvarievatten måste ligga inom.

Värden som du bör hålla dig inom:
PH: 5-7,5 (PH värdet talar om du har mjukt eller hårt vatten)
NO2: 0 mg/l (Nitrit)
NO3: 0-50 mg/l (Nitrat)
Temperatur: 22-28C

För att dina nya akvariefiskar ska få så optimala levnadsvillkor som möjligt, rekommenderar vi att du läser på om de fiskarter som du har beställt, anpassar akvarium till dess naturliga miljö.

När akvariefiskarna kommer hem till dig:

När du transporterar fiskar i en låda gäller detta: Öppna upp lådan försiktigt tänk på att inte använda knivar, saxar eller andra vassa föremål när du öppnar lådan du riskera då att punktera akvariefiskarnas transport påsar.

Tänk på att fiskarna har varit packade i en mörk dunkel låda och behöver lite tid på sig att återanpassa sig till ljuset. Speciellt viktigt vid introduktionen av t.ex. Neontetra, Kardinaltetra, Rödmunstetra, Hajmalar, Diskus m.fl.
Saltvattensfiskar hyperventilerar om det är ljust vid uppackning och introduktion.

Placera påsarna med akvariefiskar försiktigt i akvariet utan att öppna dem. Låt dem ligga i akvariet i ca 15 minuter med släckt belysning, detta för att akvariefiskarna ska kunna vänja sig med ditt akvariums vattentemperatur.

Efter ca 15 min vila och invänjning till den nya temperaturen öppnar du försiktigt påsarna med akvariefiskar utan att hälla ut något av vattnet från transportpåsarna i akvariet. Tillför 1 dl med akvarievatten direkt i påsen vänta 10 minuter tillsätt nu ytterligare 1 dl med akvarievatten i påsen och vänta ytterligare 10 minuter upprepa detta minst 2 ggr till.

När nu akvariefiskarna vant sig till ditt akvarievatten är det nu dags att släppa ut dem. Detta gör du genom att försiktigt lyfta upp påsen med akvariefiskarna. Häll sedan försiktigt ut akvariefiskarna i en håv och försäkra dig om att inget av vattnet från transport påsen kommer i akvariet. Allt gammalt tranportvatten skall hällas bort och inte i ditt akvarium.

Släpp sedan försiktigt ut akvariefiskarna i akvariet.

Av stress eller stora vattenbyten så kan akvariefiskarnas latenta virus bryta ut och kan visa sig genom små vita prickar eller andra svampsjukdomar. 
Det botar man idag lätt igenom fiskmedicin JBL Punktol. I förebyggande syfte kan man med fördel tillsätta en halv dos vid introduktionen av akvariefiskarna.

Mata inte fiskarna i akvariet under de 3 första dagarna, dag 4 kan du åter försiktigt börja mata fiskarna i ditt akvarium.

Upptäcker du något fel med dina fiskar när du packar upp de måste du omgående kontakta oss. Var extra uppmärksam första 2 veckorna på vad som sker i ditt akvarium.

Ring oss direkt om ni har några frågor vi finns på telefon: 08-28 07 40
7 dagar i veckan vardagar 10-20, helger 10-18. 
(på helgen har fiskpersonalen högt tryck i butiken, svarar inte dom så ring igen eller lämna namn, nummer och ärende till den som svarar så får fiskavdelningen ringa upp.)

I och med att du lägger order så har du accepterat de villkoren som vi ställer på dig som akvariekund hos oss.

Tänk på att alltid hantera fisken varsamt!

Lycka till med dina nya husdjur och sköt om fiskarna väl!

Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här