4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Vandrande pinne indisk

Vandrande pinne Indisk

abeautifulcloseupimageofacarausiusmorosusaka

Vandrade pinne Indisk – En spännande och lättskött insekt

Vandrande pinnar är en fascinerande grupp av insekter som har specialiserat sig på att smälta in i sin omgivning. Den indiska vandrande pinnen, med sin förmåga att efterlikna växtlighet så till den grad att det kan vara svårt att skilja dem från en gren eller ett blad, är inget undantag. De erbjuder inte bara en unik upplevelse för entusiaster utan även ett intressant studieobjekt för alla nyfikna på naturens under.

Karaktäristika och levnadssätt

Den indiska vandrande pinnen är känd för sin lugna natur och dess imponerande kamouflageförmåga. Dessa djur trivs bäst i en miljö som efterliknar deras naturliga habitat, vilket innebär rikligt med vegetation där de kan klättra och gömma sig. Att ha ett terrarium planterat med lämpliga växter ger inte bara din vandrande pinne ett behagligt hem utan också en attraktiv detalj i ditt eget boende.

Partenogenes: En ovanlig reproduktionsmetod

Ett anmärkningsvärt drag hos den indiska vandrade pinnen är dess partenogenetiska fortplantningssätt. Det betyder att honorna kan producera fertila ägg helt utan hjälp av hanar - något som definitivt gör arten speciell! Även om detta fenomen kanske låter overkligt, säkerställer det överlevnaden av arten även när populationens densitet är låg eller hanar saknas.

Hantering och skötselråd

Trots deras robusta utseende är den indiska vandrar pinnen faktiskt ganska ömtålig och kräver varsam behandling. När du interagerar med dessa små mästare på kamouflage ska du alltid vara mjukhänt för att undvika skador på deras finlemmade kroppar. Dessutom bör de hållas vid rätt temperatur- och fuktighetsförhållanden för optimal hälsa.

Det dagliga underhållet innebär regelbunden rengöring av terrariet samt kontroll så att dina kompisar har fräscha blad att både äta och leva bland – precis som naturen tänkte det!

Vi hoppas kunskaperna vi delat här inspirerar dig till en närmare titt på livet genom linsen av våra sexbenade vänner, den Indiska Vandrade pinnen!

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK