4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Degu Octodon Degus

Degu Octodon Degus

youngdegurodentakaoctodondeguswalkingsideways-looking

En introduktion till dessa charmiga gnagare

Degun, eller Octodon degus som är dess vetenskapliga namn, skiljer sig från många andra smågnagare genom att vara dagaktiv. Detta innebär att de gärna utforskar sin omgivning när du också är uppe och igång. Deras pigga natur gör dem till utmärkta husdjur för den som vill interagera med sina små vänner under dagen. Att gräva i buren hör till deras favoritsysselsättningar men de säger inte nej till en mysig stund i knät heller.

Ett långt liv tillsammans

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos degun är deras relativt långa livslängd jämfört med andra smågnagare, en väl omhändertagen degun kan leva mellan 6-10 år. Med tanke på denna längre levnadstid kan man verkligen bygga upp en djup relation med sin degu över åren.

Sociala flockdjur

Som sociala varelser trivs degus bäst i sällskap av artfränder. Det rekommenderas starkt att hålla dem minst två tillsammans för att möta deras behov av social interaktion och undvika ensamhet. De härstammar från bergstrakterna i Chile där de lever i grupper vilket har bidragit till deras flockbeteende även i fångenskap.

Mångfalden bland färgvarianter

Med ursprung från Sydamerikansk terräng finns det flera olika färgvariationer och teckningar hos dessa intressanta djur, något som gör varje degu unik. Oavsett färg eller teckning så delar alla samma behov av stimulerande miljöer samt kvalitativ vård och kost.

Att välkomna en degu in i ditt hem betyder starten på ett spännande äventyr där ni tillsammans kommer utforska både spelglädje under dagen och lugn gemenskap vid dagens slut. Hos oss finner du allt du behöver för att ge din nya vän det bästa möjliga livet – noga utvalda produkter för just din lilla kompis välbefinnande.

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK