4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Zebrasnäckan

Zebrasnäckan

spottedneritesnailneritinanatalensiseatingonarockin-2

Vad är en zebrasnäcka?

Zebrasnäckan, med sitt karakteristiska randiga skal, är mer än bara en dekorativ invånare i ditt akvarium. Denna lugna herbivor spelar en viktig roll för att hålla din undervattensvärld ren och algfri. Som ivriga konsumenter av alger bidrar de till ett friskt ekosystem genom att begränsa överväxt av dessa ofta snabbväxande växter.

Anpassningsbarhet i olika miljöer

En unik egenskap hos zebrasnäckor är deras förmåga att trivas i varierade vattenförhållanden. De kan leva i sötvatten, brackvatten och saltvatten, vilket gör dem idealiska för flera typer av akvariemiljöer. Tänk dock på att även om de är tåliga så krävs det rätt balans mellan pH-värde och salinitet för god hälsa.

Samlevnad med andra arter

I ditt akvariets lilla samhälle kan zebrasnäckorna umgås problemfritt med fiskar, andra snäckor samt räkor som inte ser dem som mat. Det skapar harmoni bland invånarna där alla har sin plats utan störningar från predatorer.

Skötselråd för din zebrasnäcka

För att din zebrasnäska ska frodas kravs lite extra omtanke utöver den naturliga dieten av alger. Ett tillskottsfoder såsom algtabletter , säkerställer att snäckan får all näring som behovs för god hälsa.

Zebrasnäckan behöver Kalcium i akvariet, tex Sepiaskal, snäckkross, för att kunna behålla sitt skal från att lösas upp.

Det är också avgörande att ha koll på vattenvärdena då stora svängningar eller felaktigheter kan stressa eller skada dessa små men robusta djur.

Att välja rätt kompisar åt dina sniglar innebär också mycket, se till så du introducerar icke-snigelätande kamrater för en fredlig koexistens under vattnet!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK