4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Wagtail Platy

Wagtail Platy

wagtailplatyfishxiphophorusmaculatus

Wagtail Platy – En färgstark akvarievän

Wagtail Platy, med sitt latinska namn Xiphophorus maculatus, är en charmerande och populär invånare i många akvarier. Ursprungligen från de varma vattenområdena i Centralamerika har denna art gjort sig känd för sin livliga färgsättning och sociala natur. Låt oss dyka ner i vad som gör Wagtail Platy till ett utmärkt val för både nybörjaren och den erfarne akvaristen.

Naturligt hemvist och levnadsvillkor

Dessa små, men uppmärksamma fiskar trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, vilket gör dem lämpliga för de flesta hemmakvarium. De föredrar ett pH-värde på 6.0-8.0 samt en hårdhet (dH) mellan 5-13. För att efterlikna deras naturliga miljö är det bra att inreda akvariet med rikligt med växter där de kan söka skydd och utforska.

Kost och näring

Som allätare behöver wagtail platys kost vara välbalanserad inkluderande vegetabiliska inslag. Att ge dem högkvalitativt vegetabiliskt fiskfoder  säkerställer god hälsa och bidrar till deras lysande färgprakt.

Social samvaro

Att leva i par eller mindre grupper passar dessa fredliga levandefödare bäst då det ger dynamik till deras beteende samtidigt som det möjliggör observation av intressanta sociala interaktioner bland individer.

Varianter av wagtail platy:

Röd wagtail platy - Ett stänk av eld under ytan

Den röda wagtail platyn lyser upp vilket akvarium som helst med sina intensiva rött glimmande fjäll mot kontrasten av dess svarta stjärtfenna. Deras närhet till andra arter visar på deras lugna temperament, vilket skapar en harmonisk atmosfär bland dina simmande juveler.

Varje variant har sina unika egenskaper men delar grundläggande behov vad gäller omvårdnad – ett tecken på platys anpassningsbara natur.

Genom att välja en wagtail platy får du inte bara en attraktiv kompanjon bakom glaset utan också ett spännande tillskott till din undervattens biotop som kommer belönas med år av gemenskap vid korrekt vård.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK