4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Vitfenad rosentetra

Vitfenad rosentetra

aquariumfish-hyphessobryconcolumbianuszarskegary2002-2

Naturligt hem och beteende

Vitfenad rosentetra, eller Hyphessobrycon rosaceus som är dess latinska namn, är en invånare i många akvarier världen över. Denna art kommer ursprungligen från de lugna vattnen i Sydamerika och har anpassat sig väl till livet i fångenskap. De trivs bäst när de får simma tillsammans med sina artfränder i ett stimm vilket skapar en fascinerande dynamik i akvariet.

Akvatiska preferenser

För att din vitfenade rosentetra ska frodas bör du sträva efter att återskapa deras naturliga miljö så gott det går. En temperatur på mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde mellan 6.0-8.0 och dH (totalhårdhet) på 5-13.

Föda och utfodring

När det kommer till kosten är vitfenad rosentetra allt annat än kräsna, de tar glatt emot både frysfoder & torrfoder av god kvalitet. Att variera dieten bidrar inte bara till bättre hälsa utan också mer levande färger hos dessa redan prydliga små skapelser.

Fortplantning

Dessa tetror fortplantar sig genom romspridning, där honorna släpper sin rom fri under vegetationen som sedan befruktas av hanarna. Detta kan vara något att observera om man hoppas på yngel inom den egna hobbyverksamheten.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK