4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Vallisneria spiralis

Vallisneria spiralis

fakta-om-akvarievaxten-vallisneria-spiralis

Introduktion till Vallisneria spiralis

Vallisneria spiralis är en populär växt bland akvarieentusiaster, inte bara för dess gracila utseende med smala blad som svajar i vattnet, utan även på grund av dess förmåga att trivas under många olika förhållanden. Den här artikeln guidar dig genom vad som gör just denna växt till ett så givande tillskott i din vattenvärld.

Naturlig charm och lättsam vård

Denna robusta vattenplanta har långsmala blad som kan bli upp till 60 centimeter långa. Bladen är ljusgröna och bildar tjusiga rosetter vid botten av akvariet. Tack vare sin slanka form skuggas inte de lägre placerade växterna, vilket gör den till en idealisk kompanjon i planteringsscheman där ljuset behöver nå ner till varje hörn.

Att vårda Vallisneria spiralis är enkelt då den ställer få krav på sin miljö. Ett måttligt ljusbehov innebär att den kan frodas även i mindre belysta delar av ett akvarium. Dock uppskattas mjukt till medelhårt vatten och regelbunden gödning för att verkligen ge plantan möjlighet att nå sin fulla potential.

Förökning på naturens vis

En särskild egenskap hos Vallisneria spiralis är dess benägenhet att sprida sig via utlöpare där nya småplantor snabbt tar form. Detta reproduktionssätt ger ägaren chansen att se sina växter multiplicera naturligt inom deras eget habitat, vilket både kan vara fascinerande och praktiskt om man önskar fylla ut sitt gröna undervattenslandskap ytterligare.

För nybildade skott rekommenderas det dock ibland lite extra omsorg, håll ett öga på dem så de får rätt mängd ljus och näring under sina tidiga stadier.

I slutändan blir valet av just Vallisneria Spirals ett smart drag mot ett mer dynamiskt och livfullt akvarium där balans mellan estetik, funktionell design samt biologisk mångfald går hand i hand. Vi välkomnar er för personliga tips kring hur ni bäst integrerar dessa fantastiska växter i era unika undervattensekosystem!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK