4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Vallisneria australis Gigantea

Vallisneria australis 'Gigantea'

vallisneriagiganteafreshwateraquaticplantsinafishtankwith

En graciös akvarieväxt

Vallisneria australis 'Gigantea', ofta känd som jättevallisneria, är en imponerande och robust vattenväxt som kan ge ett naturligt och frodigt intryck i vilket sötvattensakvarium som helst. Med sin höga tillväxt och lättsamma natur är den perfekt både för nybörjare och erfarna akvarieentusiaster. Låt oss fördjupa oss i vad som gör denna växt så speciell.

Naturliga egenskaper

Jättevallisnerian har sitt ursprung i de varma vattnen runtom Australien där den trivs längs lugna flodbankar. I hemmiljön sträcker sig dess långa gröna blad upp mot ytan, skapandes skyddade områden där småfiskar kan gömma sig från rovdjur.

I ett akvarium fortsätter den att visa sina anpassningsbara egenskaper genom att växa snabbt under rätt förhållanden. Den bildar tjocka mattor av bladverk som ger en utmärkt bakgrund till andra färger i tanken samt erbjuder skydd åt fiskarnas yngel.

Odling och spridning

Detta är verkligen en planta som lever upp till sitt namn "gigantea" då den lätt når över toppen på även större tankar om man inte beskär dem regelbundet. Dessutom reproducerar jättevallisnerian sig via utlöpare, vilka slingrar sig över substratet tills nya plantor tar rot någon annanstans i tanken – ett fascinerande spektakel!

För tillväxt krävs det inte mycket mer än standard belysning, även om extra ljus kan främja ännu snabbare expansion. Regelbunden näringstillförsel rekommenderas också för att hålla bladen livfullt gröna.

Underhållskrav

Som sagt har jättevallisnerian relativt låga krav när det kommer till omsorg, dock finns det några punkter du bör ha koll på:

  • Vattenparametrarna bör vara stabila.
  • Temperaturen får gärna ligga mellan 22-28 grader Celsius.
  • PH-värdet ska vara neutralt eller lite alkaliskt.

Med dessa villkor uppfyllda kommer din Vallisneria australis 'Gigantea' utan tvekan bli en verklig prydnad i ditt undervattenslandskap.

Att integrera vackra växter såsom jättevallisnerian bidrar inte bara estetiskt utan också ekologiskt genom att renovering av vattnets miljö samt ökar syrehalten - alltid lika uppskattat av våra simmande vänner!

Kika in hos oss nästa gång du vill berika ditt akvarium med hälsosamma och attraktiva växter, vi ser fram emot att hjälpa dig välja de bästa alternativen för just din undervattensvärld!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK