4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Torped barb

Torped barb

denisonbarbsahyadriadenisoniiswimmingonafishtankwith

Introduktion till torped barb

Torped barben, även känd som Puntius denisonii, är en attraktiv och livlig akvariefisk som ursprungligen kommer från de snabbflytande vattnen i Asien. Med sin slanka kropp och distinkta röda och svarta längsgående revärer på sidorna utgör denna art ett iögonfallande inslag i många akvarier. Dessa allätare trivs bäst när de hålls i grupper, där deras samspel kan beundras.

Skötselråd för torped barb

För att din simmande skara av torped barbs ska frodas krävs det rätt miljöförhållanden. De föredrar en vattentemperatur mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0-8.0 och en dH-range på 5-13. Ett rymligt akvarium med gott om simutrymme rekommenderas eftersom dessa fiskar uppskattar att kunna röra sig fritt.

Foder och utfodring

Som omnivorer är torped barbs inte särskilt kräsna med sin kost, de äter både vegetabiliska och animaliska produkter. Det är dock viktigt att erbjuda dem varierad föda såsom flingfoder , frysta eller levande smådjur samt växtmaterial för god hälsa och vitalitet.

Fortplantning av torped barb

Dessa eleganta fiskar sprider rommen istället för att vårda sina yngel vilket gör fortplantningen intressant men också något utmanande inom akvariets väggar. Om man önskar försök till avel bör man ha god kännedom om artens behov samt noggrant övervaka vattenparametrarna.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK