4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Sorgmanteltetra

Sorgmanteltetra

tropicalblackskirttetrablackwidowgymnocorymbusternetzifromsmall

Vad är en sorgmanteltetra?

Sorgmanteltetran, med det latinska namnet Gymnocorymbus ternetzi, är en personlighet som verkligen förtjänar sin plats i akvariets rampljus. Ursprungligen från Sydamerikas mjuka flodvatten, har dessa fiskar tre distinkta mörka lodräta ränder som pryder deras kropp vilket ger dem en elegant och lätt igenkännbar profil.

Dessa fredliga små individer trivs bäst när de får sällskap av sina artfränder, med ett stim på minst 10 individer rekommenderas för att de ska kunna utföra sin naturliga beteenden och må bra. 

Akvariemiljön

Att inreda ett hem åt din sorgmanteltetra börjar med att efterlikna dess naturliga habitat så gott det går. De föredrar temperaturer mellan 22-28 grader Celsius och klarar av pH-värden från 6.0 till 8.0 samt hårdhetsgrader (dH) mellan 5-13. Mångsidigheten hos dessa allätare gör dem till glada kompanjoner oavsett om du serverar levande kost eller standardiserade flingor.

En varierad kost bidrar inte bara till deras hälsa utan också till att upprätthålla den dynamiska energin som kännetecknar detta livfulla stimfiskgäng!

Fortplantning

När det kommer till fortplantningen är sorgmanteltetrorna äggströare – de sprider romen frikopplat över växter och dekorativa element i akvariet istället för att ha fasta lekplatser eller bygga bon.

Om du drömmer om små tetrayngel kan vi bistå med experttips på hur man bäddar för framgångsrik avel, alltifrån vattentemperatur till diskreta gömställen där ynglen kan finna skydd under sina mest formbara dagar.

I slutändan handlar det om att skapa en trygg och gynnsam miljö där nästa generation av dessa bedårande akvarieinvånare kan frodas!

Med vårt hjärta djupt nedsänkt bland bubblorna strävar vi efter att dela vår passion och erfarenhet så att just ditt samspel med naturen blir lika belönande som mötet med dessa fantastiska små varelser!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK