4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Snäckätande snäcka

Snäckätande snäcka

macroshotofassassinsnailinaquarium-anentomehelena

Snäckätande snäcka – En naturlig lösning i akvariet

Att hålla ett akvarium innebär inte bara glädjen att observera fiskar, utan också utmaningen att upprätthålla en balanserad miljö. Ibland kan andra små invånare som oönskade sniglar bli en del av denna vattenvärld och ställa till problem. Men naturen har sina egna lösningar, och här kommer den snäckätande snäckan in i bilden.

Möte med Assassin Snail

Assassin Snail eller mördarsnigel är kanske lite dramatiskt benämnd men beskriver väl dess diet. Denna art äter nämligen andra mindre önskvärda sniglar i akvariet. Dess latinska namn Anetome helena antyder på något sätt dess effektivitet.

Naturligt ursprung och levnadsmiljö

Dessa fascinerande varelser härstammar från Asien där de trivs i varma temperaturer mellan 22-28 grader Celsius. De föredrar ett pH-värde mellan 6.0 och 8.0 samt en hårdhetsgrad (dH) på mellan 5 och 13, vilket gör dem anpassningsbara till många hemakvarier.

Små rovdjur

Även om det kan verka motsägelsefullt är dessa predatoriska sniglar ganska sociala när de hålls tillsammans med sina egna arter. Att ha flera Assassin Snails hjälper inte bara till att effektivisera kontrollen över oönskade småsniglar utan ger även djuren sällskap.

Skötselråd för din Assassin Snail

Förutom rätt temperatur och pH-värde behöver dessa robusta men fredliga rovdjur få regelbunden utfodring om bytet skulle vara knapptillgängligt. När deras huvuduppdrag är avklarat att rensa skräpsnäckor, bör man stödmata dem. Det vill säga foderpellets eller specialiserad mat för köttätande bottnedvånare kan komplettera deras kost.

Vår passion för dessa intressanta skapelser återspeglas i vår noggrannhet vid val av produkter som stöttar just detta unika ekosystem vi kallar hemmakvarium.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK