4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Slöjstjärt

Slöjstjärt

goldfishcarassiusauratusinafreshwateraquarium

Introduktion till slöjstjärten

Slöjstjärten, med sitt latinska namn Carassius auratus, är en älskad kallvattenlevande akvariefisk som förgyller många hem med sin elegans och färgprakt. Denna allätare har ett fredligt temperament och trivs bäst när den får simma omkring i par eller små grupper bland sina artfränder. Som romspridare bidrar de även till en naturlig dynamik i akvariemiljön.

Olika varianter av slöjstjärt:

Röd & vit ryukin

Den röda och vita ryukin-varianten av slöjstjärt är en sann blickfångare. Dess orangea kropp ackompanjerad av silverglänsande partier med subtila svarta stänk skapar ett levande konstverk i vattnet. Dess rundade kroppsform tillsammans med den karaktäristiska ryggfenan gör denna variant speciell.

Röd ryukin

Den helt rött tecknade varianten imponerar med sin intensiva färgskala som ger intrycket av att fisken nästan lyser upp från insidan. Detta gör den rött skimrande individen till en favorit hos många entusiaster.

Slöjstjärt Calico

Just varianten Slöjstjärt Calico utmärker sig med sin orange och silverfärgade kropp som pryds av svarta stänk, vilket ger dem ett unikt och distinkt utseende.

Dessa fredliga invånare trivs bäst i grupp där de kan interagera socialt med andra av sin art. Som romspridare spelar de även en viktig roll i att upprätthålla populationen genom deras reproduktionsmetoder.

Skötselråd

För att dessa praktfulla varelser ska må bra krävs rent och väl syresatt vatten samt gott om plats för simning. De är allätare men föredrar en diet som balanserar mellan vegetabiliska ämnen och proteiner. Regelbundna vattenbyten bidrar till deras välbefinnande, samtidigt som det håller akvariets ekosystem stabilt.

Som temperaturtoleranta kallvattensfiskar behöver de inte uppvärmt vatten, men bör skyddas från extrema temperaturväxlingar. Ett rymligt hem där vattnet hålls rent kommer belönas med livfull lek bland dina fiskar.

Sällskaplig natur

När man introducerar ny familjemedlem till akvariet är det essentiellt att tänka på gruppstorlekens betydelse. Dessa sociala individer mår bäst när de får simma runt tillsammans med några kompisar snarare än ensamma eller överbelastade i ett litet utrymme.

Genom omsorgsfull planering kan du ge dina slöjsjtart calicos både kamratskap och den miljö där deras personligheter verkligen kan lysa igenom.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK