4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Silver Scalare

Silver Scalare

freshwaterangelfishpterophyllumscalarewildforminaquarium

Introduktion Silver Scalare

Silver Scalary, eller Pterophyllum scalare som är dess latinska namn, är en ståtlig och graciös fisk som tillhör ciklidfamiljen. Denna art har sitt ursprung i de lugna vattendragen i Sydamerika och utmärker sig med sin unika triangelformade kropp och glänsande silverfärg. Att ha dem simmande i ett akvarium ger en känsla av lugn och skönhet.

Levnadsmiljö och skötselråd

För att dessa sydamerikanska skönheter ska trivas krävs det rätt förutsättningar. Vattentemperaturen bör ligga mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0-8.0 samt en dH (vattenhårdhet) på 5-13. Ett välplanerat akvarium där både växter och gömställen erbjuds kan likna deras naturliga habitat vilket uppmuntrar till naturligt beteende.

Kost

Som allätare är silver scalarerna inte särskilt kräsna när det kommer till mat, de tar gärna emot såväl vegetabiliska som animaliska kostalternativ. En balanserad diet bestående av högkvalitativa flingor , pellets samt frysta eller levande födoämnen håller fisken hälsosam och bidrar till dess imponerande lyster.

Socialt samspel

Detta är sociala fiskar som trivs bäst i par eller små grupper där de kan interagera med varandra på ett harmoniskt vis. Det blir ofta mer aktivitet i akvariet när man håller dem tillsammans – något som både är underhållande att observera för oss människor och stimulerande för fiskarna själva.

Yngelvård

Intressant nog uppvisar silver scalarerna yngelvårdande egenskaper vilket innebär att båda föräldrarna engagerar sig omsorgsfullt i sina avkommas överlevnad från ägg till fri simmande yngel.

Med korrekt vård blir dessa ikoniska invånare snabbt hjärtat i ditt hemmaakvarium – eleganta, fascinerande att betrakta, samt bidragandes med både karaktär och charm!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK