4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Scalare

Scalare

pterophyllumscalareangelfishblackscalarfreshwateraquaticanimalrealisticphoto

Introduktion till scalaren

Scalaren, med sitt distinkta triangelformade utseende och lugna temperament, är en favorit bland akvarieentusiaster. Denna allätande fisk härstammar från Sydamerikas varma vatten och trivs i grupp eller par där de även visar upp sina yngelvårdande egenskaper.

Grundläggande behov för scalaren

För att din scalare ska frodas krävs rätt vattenvärden, en temperatur på 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde mellan 6.0 och 8.0 är idealiska förhållanden. Vattnets hårdhet bör ligga på dH 5-13 för att efterlikna deras naturliga habitat så nära som möjligt.

Svart scalare – Pterophyllum scalare

Den svarta scallaren imponerar med sin storslagna färg och form som verkligen fångar blicken i ett välskött akvarium. Med dess latinska namn Pterophyllum scalare har denna art gjort sig känd som en av de mest ikoniska inom akvariemiljön tack vare sitt majestätiska uppträdande och förmågan att skapa starka band med sin partner när det kommer till yngelvården.

Samspel i akvariet

Att hålla scalarer tillsammans stimulerar deras sociala beteenden, vilket kan vara både underhållande och lärorikt att observera. De interagerar inte bara med varandra utan även med andra fredliga arter i samma miljö, vilket gör dem till perfekta invånare i ett gemenskapsakvarium.

Med omsorg, kunskap om deras behov och lite tålamod blir din erfarenhet av dessa gracila fiskar än mer givande. Att se hur de glider genom vattnet ger en känsla av harmoni som få andra arter kan erbjuda.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK