4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Regnbågshaj

Regnbågshaj

rainbowsharkorsharkminnowpopularandusefulfreshwatercleaneradult

Introduktion till regnbågshaj

Regnbågshajen kan sätta en exotisk prägel på ditt akvarium. Med sin glansiga kropp och livliga beteende, blir den snabbt en favorit bland akvarieentusiaster.

Naturligt habitat

Epalzeorhynchus munense, mer känt som regnbågshajen, har sina rötter i Asiens sötvattenfloder. Dessa smidiga simmare trivs bäst i ett välplanerat akvarium som efterliknar deras naturliga miljö med rent vatten och gott om svängrum.

Akvariemiljön

För att din regnbågshaj ska frodas krävs det rätt förutsättningar. Temperaturen bör hållas mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0 till 8.0 och en dH (totala hårdheten) inom intervallet 5-13. Se till att vattnet är av hög kvalitet genom regelbunden rening och underhåll av ditt filter.

Föda och utfodring

Som allätare kommer regnbågshajar uppskatta en varierad kost bestående av både vegetabiliska ämnen samt proteinkällor såsom insektslarver eller småfiskar. Det är viktigt att matningen sker balanserat för att undvika överutfodring vilket kan leda till försämrad vattenkvalitet.

Socialt beteende

Denna art trivs när de får sällskap av andra regnbågshajar, antingen i par eller mindre grupper där de kan interagera socialt utan stress. De tenderar även att sprida sin rom frikopplat från substraten vilket gör dem intressanta för uppfödning.

Med omtanke om dessa aspekter kommer du kunna njuta av dessa fascinerande fiskars aktivitet i ditt hemmaakvarium - ett inslag som garanterat ger liv åt din undervattensvärld!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK