4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Purpurhuvudsbarb

Purpurhuvudsbarb

specimenoffishfromthecyprinidaefamilyorrubybarbel

Introduktion puntius nigrofasciatus

Purpurhuvudsbarben är en vacker och livlig akvariefisk som lätt blir ett blickfång i ditt akvarium. Dess förmåga att anpassa sig till olika miljöer och diet gör den till ett populärt val bland akvarieentusiaster.

Naturligt habitat

Denna art, med det latinska namnet Puntius nigrofasciatus, härstammar från Asiens sötvattenmiljöer. I sitt naturliga habitat lever purpurhuvudsbarber i grupper och trivs bäst när de kan simma fritt tillsammans med sina artfränder.

Utseende och beteende

Karaktäristiskt för purpurhuvudsbarben är dess fascinerande färgskiftningar; främre delen av kroppen glänser i rött medan bakdelen tenderar mot svart. De hålls helst i stim på minst 10 individer för att kunna uttrycka sina sociala beteenden fullt ut.

Akvariemiljön

För att efterlikna deras naturliga omgivning bör temperaturen i akvariet ligga mellan 22-28 grader Celsius, pH-värdena mellan 6.0-8.0, och dH (vattenhårdheten) mellan 5-13. En välplanterad miljö med gott om simutrymme kommer att uppmuntra dessa fiskar till lekfullhet och visa upp deras naturliga skönhet.

Föda

Som allätare har purpurhuvudsbarber inget problem att anpassa sig till olika typer av föda, men de mår bäst av en varierad kost bestående av både vegetabiliska ämnen och proteinrik mat såsom små insekter eller specialdesignat torrfoder för tropiska fiskar.

Fortplantning

Dessa barb-fiskar sprider sin rom under lektiden istället för att vakta eller ruva på den aktivt. Det är viktigt att ge dem rätt villkor såsom god vattenkvalitet samt ett säkert yngleområde där rommen kan skyddas från andra hungriga invånare i akvariet.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK