4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Praktbotia

Praktbotia

clownloach-chromobotiamacracanthus-botiamacracantha

Introduktion praktbotian

Praktbotian är en fascinerande och färgstark medlem i akvarievärlden, känd för sitt unika utseende och sina egenskaper som gör livet i ett hemmaakvarium både spännande och harmoniskt. Med sitt musliknande ansikte och de karaktäristiska svarta lodräta ränderna skapar Chromobotia macracanthus, dess vetenskapliga namn, en levande kontrast mot det grönskande akvariet.

Naturlig diet och föda

Denna allätare har en bred smakpalett men visar stor entusiasm för fryst foder såsom artemia eller blodmask samt vegetabiliska flingor. Att berika sin kost med grönt håller inte bara praktbotian nöjd utan bidrar också till dess hälsa. Dessutom tjänar den som en hjälpare i bekämpningen av oönskade sniglar, vilket kan vara till stor lättnad för många akvarieentusiaster.

Sociala stimfiskar

I naturen trivs praktbotian bäst när den får simma tillsammans med sina artfränder. I hemmakaret rekommenderas därför att hålla dessa djur i grupper om minst 5 individer för att de ska kunna uppvisa sitt naturliga beteende och interagera socialt på ett tryggt sätt.

Vattenförhållanden

En ideal miljö för dessa robusta invånare innebär temperaturer mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde från 6.0 till 8.0. Stabilitet är nyckeln här, regelbundna tester och justeringar säkerställer ett hälsosamt livsmiljö där din praktbotia kan frodas.

Genom vår passion delar vi gärna med oss mer information om hur du bäst tar hand om din praktbotia. Vi ser fram emot att guida dig genom glädjen vid upprättandet av ditt eget undervattens ekosystem!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK