4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Platy Sunset

Platy Sunset

xiphophorusmaculatus-sunsetplaty

Att välkomna en platy sunset till ditt akvarium är som att bjuda in solnedgången själv. Denna färgglada och livfulla akvariefisk skänker harmoni med sitt fredliga temperament och blir snabbt en älskad del av undervattenssamhället.

Kost

Platyn är ingen kräsen simmare utan tar gladeligen emot det mesta i form av föda. Som allätare trivs den utmärkt med ett brett urval av vanligt akvariefoder, vilket gör den till en tacksam kamrat för såväl nybörjaren som den erfarne akvariementorn.

Levandefödare

Denna art framkallar lugn runtomkring sig genom sin fredliga natur. Den hör till de levandefödande fisksorterna, vilket innebär att dess yngel kommer till världen fullt utvecklade. Detta faktum bidrar även till intressanta observationsmöjligheter när man får bevittna nya generationers ankomst direkt i karet.

Odling och fortplantning

För dig som har tankar på att odla platy sunset, finns det några knep att ta fasta på. Även om platyn inte reproducerar sig lika flitigt som svärdbäraren, går det bra att uppmuntra fortplantningen genom specifika åtgärder. Att flytta dräktiga honor till s.k. födkassar "Odlingsutrustning för akvarier" ger dem en trygg plats där de kan föda sina ungar utan störningar från övriga invånare i akvariet.

Vi rekommenderar regelbunden observation av honorna för tecken på dräktighet, då detta är signalen för när det börjar bli dags att ge dem eget boende inför nedkomsten – allt för småttens bästa start i livet!

Lev livet under ytan med paty sunset

I vårt sortiment finner du allt din platy sunset behöver för ett hälsosamt och stimulerande liv under vattnet, från högkvalitativt foder till odlingsutrustning och mycket mer – vi hjälper dig givetvis hitta rätt produkter!

Ta del av vår kunskap och låt oss guida dig mot ett färgrikt akvarieliv där både du och dina simmande vänner kan frodas.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK