4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Platy Indian Tuxedo

Platy Indian Tuxedo

redtuxedoswordtailfishxiphophorushelleri

Introduktion

Platy, eller som vi i fackspråket kallar dem, Xiphophorus maculatus, är en charmig och populär akvariefisk som ger liv åt varje akvarium med sitt fläckiga mönster och glada simstil. Platy Indian tuxedo särskiljer sig med sin eleganta "klädsel" som kan påminna om en kvällssmoking – därav namnet. De här små levandefödande fiskarna kommer ursprungligen från Centralamerikas varma vatten och trivs utmärkt i grupp.

Hemvistens betydelse

Indian tuxedo platys föredrar ett stabilt hemmiljö i temperaturspannet 22-28°C och de är inte överdrivet kräsna när det gäller pH-värdet (6.0-8.0) eller vattnets hårdhet (5 dH). Detta gör dem till en bra nybörjarfisk för den entusiastiska akvaristen.

Kosthållning för hälsa

När det kommer till matvanor är dessa allätare inte svårflirtade. Deras diet bör dock innehålla rikligt med vegetabilier blandat med traditionellt fiskfoder för att säkerställa god hälsa och vitalitet. En välbalanserad kost bidrar också till deras vackra färgsprakande skrud.

Sociala preferenser

Levandefödaren platy Indian tuxedo uppskattar sällskap av sina artfränder, de lever helst i par eller mindre grupper där samspel och social interaktion kan observeras dagligen av den observanta ägaren.

Varianter av Platy Indian Tuxedo

Varje individ har sin unika personlighet, men även specifika drag som binder dem vid sin variant:

Klassiska färger

Den klassiska varianten av platy Indian tuxedo visar upp ett spektrum av nyanser från djupa röda toner till strålande solgula inslag – alla klädda i naturens egen smokingjacka!

Modern twist

För den moderna akvaristen finns det variationer som bjuder på spännande kombinationer såsom orangerött mot svart vilket reflekterar tidens trendiga designinfluenser även under ytan.

Att leva med dessa glada små varelser är både berikande och lärorikt, de påminner oss ständigt om naturens fantastiska mångfald samtidigt som de erbjuder en lugn reträtt från vår hektiska vardag.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK