4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Panda pansarmal

Panda pansarmal

verycutelittleaquariumfishcorydoraspanda

Introduktion panda pansarmal

Panda pansarmalen, med sitt latinska namn Corydoras panda, är en fredlig och graciös bottenlevande fisk som blivit ett populärt inslag i många akvarier. Dess distinkta svartvita mönster påminner om den älskade jättepandan, vilket gett upphov till dess namn. Ursprungligen från Sydamerikas lugna vattendrag, trivs denna lilla fisk bäst i stim där de tillsammans utforskar bottnen efter mat.

Levnadsmiljö och skötsel

För att dessa små kamrater ska må bra krävs det rätt förhållanden. En temperatur mellan 22-28 grader Celsius och ett pH-värde på 6.0-8.0 är idealiskt för deras välbefinnande. Vattnets hårdhet bör ligga mellan 5-13 dH för att efterlikna deras naturliga habitat så mycket som möjligt.

Föda och näring

Som allätare har panda pansarmalar inga höga krav när det kommer till kost, de tar gärna hand om foderrester men bör kompletteras med specifika tabletter anpassade för bottenlevande arter. Det säkerställer att de får i sig alla nödvändiga näringsämnen och bidrar till en balanserad diet.

Fortplantning

Dessa söta akvariefavoriter sprider sin rom över olika ytor i akvariet vid reproduktion, ofta under mjukbladiga växter eller andra skyddade platser. Ett intressant beteende hos stimmet kan observeras under denna period då dynamiken blir mer intensiv.

Att tänka på vid inköp

När du beslutar dig för att berika ditt hemmakontor eller vardagsrum med dessa levande pärlor, kom ihåg att köpa dem i grupp eftersom de trivs bäst socialt sammanhang med sina artfränder.

I vårt sortiment hittar du allt du behöver för att ge din panda pansarmal ett långt och hälsosamt liv – från kvalitetsfoder till miljömässiga produkter som hjälper dig skapa en god undervattensmiljön.

Att välkomna en panda pansarmal till familjen innebär inte bara glädje genom dess lekfulla natur utan också ett ansvarsfullt engagemang mot djurens välfärd - något vi brinner starkt för här hos oss.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK