4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Palettciklid

Palettciklid

kribensispelvicachromispulcherfemaleinbreedingcolours

Introduktion palettciklid

Palettcikliden, med sitt latinska namn Pelviachromis pulcher, är en iögonfallande sötvattensfisk som kommer från de västafrikanska floderna. Denna art har charmat akvarieentusiaster över hela världen med sina livfulla färger och intressanta beteenden.

Levnadsmiljö och skötsel

I det vilda trivs palettcikliden i mjuka och lätt sura till neutrala vattenförhållanden. För att återskapa dess naturliga habitat i ett hemmaakvarium bör temperaturen hållas mellan 22-28 grader Celsius, pH-värdet mellan 6.0-8.0, och den totala hårdheten (dH) mellan 5-13. En sådan miljö bidrar till fisken hälsa samt framhäver dess spektakulära färger.

Kost

Som allätare är palettcikliden inte kräsen när det kommer till föda, den äter både vegetabiliska och animaliska produkter. En varierad kost hjälper till att bibehålla fisken vid god hälsa samt stärker dess strålade kulörer.

Socialt beteende

Dessa ciklider är kända för att vara revirhävdande parlevande arter vilket innebär att de ofta bildar långsiktiga parbindningar. Hanarna kan uppvisa intensiva rödfärger runt magområdet, speciellt under lektid eller när de försvarar sitt territorium.

Yngelvård

En av många fascinerande aspekter hos palettcikliderna är deras yngelvård där båda föräldrarna engagerat deltar i skyddandet av sina avkommor - ett beteende som kan vara mycket underhållande att observera för akvariets betraktare.

Vi på ZOO.se erbjuder expertis inom upprättandet av idealiska levnadsvillkor för dessa praktfulla fiskar samt tips om hur man bäst tar hand om dem genom alla stadier av deras livscykel.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK