4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Neontetra

Neontetra

diamondheadneontetra

Naturligt habitat och ursprung

Neontetran är en liten men iögonfallande sötvattensfisk som härstammar från de tropiska floderna i Sydamerika. Dess latinska namn är Paracheirodon innesi, den trivs bäst i ett mjukt och lätt surt vatten med pH-värden mellan 6.0-8.0 samt dH (hårdhet) på 5-13.

Karaktäristiska drag hos neontetran

Denna lilla juvel av ett stimdjur kännetecknas av sina livfulla blå och röda fält som lyser upp vilket akvarium som helst. De tenderar att hålla ihop i grupper för att känna sig trygga samt för att skapa en dynamisk visuell effekt när de simmar tillsammans genom vattnet.

Levnadssätt och föda

Som allätare har neontetrorna inga större problem med att anpassa sig till olika typer av föda, dock mår de bra av varierad kost bestående både vegetabiliska inslag såsom alger och animaliska såsom små insekter eller berikade flingor anpassade för tropiska fiskar.

Fortplantning

I det naturliga habitatet sprider neontetrorna sin rom bland växterna där den kan utvecklas skyddad från rovdjur. I hemmaakvariets säkra miljö bör man ha specifika plantor eller substrat där fisken kan leka utan störningar.

Skapa ett bra hem för din neontetra

För deras hälsa rekommenderas det att dessa eleganta fiskar hålls i grupper om minst tio individer, detta efterliknar deras naturliga beteenden mest korrekt samtidigt som det ger dem social komfort. Vattentemperaturen bör ligga på behagliga 22-28 grader Celsius.

När du planerar ditt akvarium, överväg också belysningen – neontetrorna framhäver sina strålade färger bäst under diskret ljusförhållanden som efterliknar deras dunkla regnskogshemvist.

Att inkludera levande växter bidrar inte bara till estetiken utan även till syreförseendet samt erbjuder gömställen vilket gynnar dessa små krabaters välbefinnande.

Vid framtida besök hos oss kan vi hjälpa dig hitta alla nödvändigheter för din neotetro-upplevelse – från mat till passande växtlighet, allt anpassat efter dessa fantastiska fisks individuella behov!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK