4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Microsorum pteropus

Microsorum pteropus

fakta-om-akvarievaxten-microsorum-pteropus

En mångsidig akvarieväxt

Microsorum pteropus, eller javaormbunke som den också kallas, är en av de mest omtyckta växterna bland akvarieentusiaster. Dess robusta natur och förmåga att anpassa sig till olika förhållanden gör den till ett utmärkt val för såväl nybörjare som erfarna akvarister.

Naturlig skönhet och enkel skötsel

Javaormbunken utmärker sig med sina mörkgröna blad som når längder mellan 10 och 30 centimeter, med en bredd på cirka 3 till 5 centimeter. Denna ormbunke trivs i de flesta vattenmiljöer och bidrar med sin naturliga charm till varje undervattenslandskap.

Att plantera denna växt är lite annorlunda än andra, dess rotstock bör fästas vid en sten eller rot snarare än att grävas ner i substratet. Att binda fast roten hjälper plantan att etablera sig utan risk för rötternas hälsa – faktum är att om javaormbunkens rötter hamnar under sanden kan det leda till ruttnande.

Varianten 'Windeløv' - Ett elegant inslag

Microsorum pteropus 'Windeløv' representerar en särskild sort av javaormbunken där bladen har distinkta, finförgrenade spetsar vilket ger dem ett unikt utseende likt lacy fenor hos exotiska fiskarter. Precis som sin moderart kräver Windeløv-varianten minimal uppmärksamhet när det gäller placering – kom ihåg regeln om ej nedgrävd rotstock!

Denna variant fortsätter traditionen av hållbarhet genom sin tolerans mot olika ljusförhållanden och vattenvärden, vilket gör den lika tacksam för nykomlingar inom hobbyn.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK