4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Metall pansarmal

Metall pansarmal

armoredcatfishcorydorasaeneustropicalfreshwaterfishintheaquarium

Metall pansarmal – en charmig bottenbo i akvariet

Metall pansarmalen är en populär akvariefisk som med sin gråtonade färg och fredliga natur blir ett utmärkt tillskott till många sötvattensakvarier. Dess latinska namn, Corydoras aeneus, avslöjar dess härkomst från Sydamerikas vattendrag där den trivs på bottnen och livnär sig på det som andra fiskar kanske lämnar efter sig.

Allätaren som håller rent

Dessa små bottenlevande kamrater är inte bara trevliga att skåda, de spelar också en viktig roll i ditt akvarium genom att städa upp matrester. Medan metall pansarmalar njuter av ett varierat kostschema bestående av både levande och fryst föda, uppskattar de även speciella fodertabletter för bottenlevande fisk, anpassade för deras behov.

Livet i stim

När du väljer att ge dessa sociala varelser ett hem, kom ihåg att de trivs bäst i grupp. Ett stim om minst fem individer gör dem mer aktiva och trygga. I sällskap med sina artfränder sprider glädje bland växterna och inredningen på din undervattensscen.

Fortplantning hos metall pansarmal

En intressant aspekt av metall pansarmalens beteende är deras fortplantningssätt. De sprider sin rom över olika ytor i akvariet där vattnets kvalitet – temperatur mellan 22-28 grader Celsius, pH-värde mellan 6.0-8.0 samt dH mellan 5-13 – är avgörande för äggens överlevnad.

Skapa rätt miljö

Förutom rätt temperatur och vattenkvalitet gillar dessa fiskar mjuk bottensediment såsom fin sand eller rundade småstenar där de kan rota utan risk för skador på sina känsliga barbeller (smaktrådar). En välinredd miljö med gömställen ger dem möjligheter till lekfull utforskning samt skydd när de önskar dra sig tillbaka.

Att ta hand om metall pansarmalar innebär inte bara regelbunden fodring utan även omsorg om deras livsmiljö vilket vi givetvis kan bistå dig med tips och produkter för!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK