4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Marmor Gurami

Marmor Gurami

bluecosbygouramitrichogastertrichopterus

Introduktion marmor gurami

Marmor Gurami, eller Trichogaster trichopterus som är dess latinska namn. Ursprungligen från Asiens varma vatten har denna labyrintfisk blivit en populär invånare i hemmakararna över hela världen. Men vad gör den så speciell? Låt oss dyka ner i marmor guramis värld och upptäcka dess charm.

Naturligt beteende och miljö

Dessa fredliga fiskar trivs bäst när de får sällskap av sina egna. Att hålla dem i par eller små grupper bidrar till deras välbefinnande och ger dig som ägare chansen att bevittna deras fascinerande sociala interaktioner. Med sin unika förmåga att andas luft direkt från ytan tack vare ett speciellt organ kallat labyrintorganet, anpassar sig marmorguramin väl till olika miljöer.

Akvariets förutsättningar

För att din marmor gurami ska må bra behöver vattnet ha en temperatur mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0-8.0 och dH-värdet bör ligga inom spannet 5-13. Det är också rekommenderat att ge dem gott om utrymme att utforska samt vegetation där de kan söka skydd och ro.

Föda

Som allätare har marmor guramin inga problem med att anpassa sig till olika typer av mat men glöm inte bort variationens betydelse! En blandad diet bestående av både vegetabiliska och animaliska inslag ser till att din simmande kompis får alla nödvändiga näringsämnen.

Fortplantning

Ett unikt drag hos dessa eleganta fiskar är deras sätt att fortplanta sig genom skumbo byggandet – hanen skapar ett bo av bubblor vid ytan där honan sedan lägger sina ägg under hans vakande ögon.

Att ta hand om marmor guramin innebär mer än bara matning och rengöring, det handlar om en passion för livet under ytan där vi kontinuerligt strävar efter harmoni i våra undervattensmiljöer.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK