4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Lilaeopsis Novea-Zealandiae

Lilaeopsis 'Novea-Zealandiae'

fakta-om-akvarievaxten-lilaeopsis-novea-zealandiae

Skapa en naturlig gräsmatta i ditt akvarium med Lilaeopsis 'Novea-Zealandiae'

Att inreda sitt akvarium är en konstform där växter inte bara bidrar till estetiken utan även till ekosystemets hälsa. En populär och stilfull variant för att åstadkomma detta är att använda sig av den gräsliknande växten Lilaeopsis 'Novea-Zealandiae'. Med rätt förhållanden kan den bilda en täckande "gräsmatta" som ger ett miniatyriserat och naturtroget landskap under vattenytan.

Ljusförhållanden

Lilaeopsis 'Novea-Zealandiae' trivs bäst när ljuset flödar generöst genom vattnet. Kraftig belysning är avgörande för att uppmuntra plantan att breda ut sig längs bottensubstratet istället för att sträva upp mot ljuskällan. Utan tillräckligt med ljus tenderar plantorna nämligen att förlora sin dekorativa effekt och blir mer högvuxna än tätvuxna, vilket påverkar det eftertraktade mattliknande utseendet.

Plantering och skötsel

Förutom starkt ljus behöver Lilaeopsis 'Novea-Zealandiae' näringsrikt substrat eller regelbunden gödning samt balanserad CO2-tillförsel för god tillväxt. Denna robusta art kan dock vara något långsam i starten, så ha tålamod, snart nog kommer akvariets förgrund transformeras med en frodig grönska som både du och dina fiskar kommer uppskatta.

Det är också viktigt att plantera små tuvor med mellanrum så de har plats att sprida ut sig - ge dem tid, kärlek och rätt villkor, sedan gör naturen resten av jobbet!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK