4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Leopard pansarmal

Leopard pansarmal

leopardcoryorjuliicorycorydorasjulii

Leopard pansarmal – En mångsidig akvariekamrat

Leopard pansarmalen är en bottenlevande fisk som trivs i sällskap av sina artfränder. Med sin silverfärgade kropp och svarta prickar ger den ett exotiskt intryck i akvariet. Dess latinska namn, Corydoras julii, vittnar om dess sydamerikanska ursprung. Dessa små fiskar är allätare som uppskattar en varierad kost bestående av foderrester och speciella tabletter anpassade för bottenlevande arter.

Sociala stimbildare

I naturen håller leopard pansarmalar till i grupper och de föredrar även att leva så i hemakvariet. Ett stim på minst tio individer rekommenderas för att dessa sociala varelser ska kunna utöva sina naturliga beteenden och känna sig trygga. Det skapar inte bara en harmonisk miljö utan också en mer levande undervattensvärld att betrakta.

Vattenkvalitet och temperatur

För att dina leopard pansarmalar ska frodas krävs det rätt vattenförhållanden. De trivs bäst vid en temperatur mellan 22-28°C, med ett pH-värde från 6,0 till 8,0 samt mjukt till medium hårt vatten (dH). Regelbundet underhåll av akvariets vattenkvalitet bidrar till deras välmående och långlivadhet.

Förökning

När det kommer till fortplantning sprider leopard pansarmalen sin rom runtomkring på olika ytor i akvariet. Om man vill främja reproduktionen kan det vara bra att ha plantor eller annat material där romen kan fastna säkert utan störningar från andra invånare i akvariet.

Att välkomna leopard pansarmalar till ditt akvarium innebär inte bara glädjen över deras charmiga närvaro men också ansvarsfull omsorg om deras livsmiljöer - något vi passionerat delar med oss kunskaper om här hos oss på ZOO.se.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK