4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Leopard Danio

Leopard Danio

daniorerio-leoparddanio

Lär känna Leopard Danio – En prickig charmör i akvariet

Leopard danio (Danio rerio) är en livlig och färgglad invånare som kan lysa upp vilket akvarium som helst. Denna lilla, silverfärgade fisk med sina distinkta svarta prickar har blivit en favorit bland akvarieentusiaster tack vare sin robusthet och sitt lekfulla beteende. Ursprungligen från Asiens klara vattendrag trivs leopard danion i ett välplanterat akvarium där temperaturen hålls mellan 22-28 grader Celsius.

Hemma hos Leopard Danion

I naturen finner man ofta leopard danios simmande i stim, något som bör efterliknas även i hemmakaret för att dessa sociala fiskar ska må bra. Ett pH-värde på 6.0-8.0 och en dH-range på 5-13 ger dem förhållanden för att frodas. Som allätare är de inte kräsna när det kommer till mat, de uppskattar ett varierat kost bestående av både vegetabiliska och animaliska inslag.

Fortplantning hos leopard danios

Dessa aktiva små fiskar sprider sin rom istället för att föda levande ungar. För lyckad reproduktion rekommenderas en separat yngelkammare där vattnet är rent och lugnt så att romen kan utvecklas ostört utan risk för predation från andra fiskar.

Varianter av leopard danio

Även om grundutseendet med silvergrund och svarta prickar är vanligt, finns det flera varianter av denna art som lockar med olika mönster och nyanser.

Vi på ZOO.se vet hur mycket glädje dessa underbara varelser kan ge till deras vårdgivare genom vår egen erfarenhet av livet tillsammans med dem. Att se ett stim av glada danios susa fram genom vattnet är verkligen något speciellt - det handlar inte bara om att ha ett husdjur, utan också om den dagliga fascinationen över deras dynamik inom gruppen.

För mer inspiration eller frågor rörande skötseln av din leopard danio eller dess miljö rekommenderas du besöka oss direkt i någon av våra butiker  där vi gärna delar med oss av vår kunskap personligen!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK