4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kuhliål

Kuhliål

pangiomyersimyersloachmyerskuhliorgiantkuhlis

En inblick i Kuhliålens värld

Kuhliålen är en fascinerande fisk som med sin ålliknande kropp och sitt beteende väcker nyfikenhet hos akvarieentusiaster. Denna tropiska sötvattensinvånare trivs bäst när den har tillgång till flera gömställen där den kan dra sig undan och känna sig trygg.

Naturligt beteende

I naturen lever kuhliålen i mjuka sand - eller lerbottnar av strömmande vattendrag, ofta omgiven av täta planteringar. I ett hemmaakvarium bör dessa förhållanden efterliknas så gott det går för att fisken ska må bra. Att erbjuda dem en miljö rik på gömställen som rotvirvlar, lövhögar eller speciella dekorationer uppmuntrar deras naturliga utforskande natur.

Hemmet i akvariet

När du skapar ett hem för din kuhliål är det essentiellt att tänka på substratet, fin sand är idealiskt eftersom det möjliggör för fisken att gräva utan risk för skador. Ett välplanterat akvarium ger inte bara estetisk glädje men också praktiska fördelar genom att simulera kuhliålens naturliga habitat.

Social samvaro

Även om kuhliålen ibland verkar skygg, är den faktiskt en social fiskart som trivs bäst i grupper om minst fem individer. Det sociala samspelet mellan ålarna bidrar till en harmonisk atmosfär i akvariet och ger dig som ägare chansen att observera intressanta gruppdynamiker.

Varianter av Kuhliål

Det finns olika varianter av denna art där varje typ bjuder på unika mönster och färgkombinationer. Alla delar dock behovet av liknande levnadsvillkor vilket gör kunskap om grundläggande vård centralt oavsett variant.

Att ta hand om din Kuhliål innebär mer än bara matning och rena vattenförhållanden, det handlar även om att respektera dess personliga utrymme och se till dess sociala behov uppfylls.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK