4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kristalräka

Kristalräka

caridinacf-cantonensisvar-crystalredalsosimplyknownas

Introduktion till kristalräkan

Kristalräkor, med sitt latinska namn Caridina cf. Cantonensis, är små men uppseendeväckande akvarieinvånare som ursprungligen kommer från Asiens vattendrag. Dessa räkor trivs bäst i kallvattenmiljöer och är allätare, vilket gör dem till flexibla kamrater för olika typer av sötvattensakvarier.

Levnadsmiljö och skötselråd

För att ge dina kristalräkor de bästa förutsättningarna bör du sträva efter en vattentemperatur på mellan 15-25 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0-8.0. Det är också bra att hålla ögonen på vattnets hårdhet (dh), där intervallet ligger mellan 5-13.

Dessa röda små juveler uppskattar sällskapet av sina artfränder och visar sig från sin bästa sida när de hålls i par eller grupper inom akvariets skyddade väggar. Som romspridare spelar de även en intressant roll i reproduktionscykeln inom akvariets ekosystem.

Fodring och kost

Trots att kristalräkan inte är kräsna när det gäller maten, förtjänar de en balanserad diet en god hälsa och färger som verkligen poppar! Ett varierat utbud av specialfoder kan säkerställa att dina röda kristaller får alla nödvändiga näringsämnen.

Svart kristalräka

Svart kristalräka skiljer sig från den "vanliga" kristalräkan, vilket gör den till ett spännande alternativ för akvarieentusiaster som söker något unikt att lägga till i sina tankar.

För det första är färgen den mest uppenbara skillnaden. Den svarta kristalräkan har en mörk, nästan helt svart färg. Denna djupa, intensiva färg ger den svarta kristalräkan en mystisk och elegant utstrålning som skiljer den från andra i akvariet.

Utöver färgen har svarta kristalräkor också en tendens att vara något mer känsliga och krävande när det gäller vattenparametrar och miljöförhållanden. De föredrar vanligtvis mjukare och surare vattenförhållanden än den "vanliga" kristalräkan. Detta innebär att akvarister ofta behöver vara mer noggranna med vattenkvaliteten och akvarieinrättningen för att säkerställa deras välbefinnande.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK