4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Körsbärräka

Körsbärräka

redcherryshrimp

Körsbärräka – En färgstark invånare i akvariet

Körsbärräkan, med sitt latinska namn Neocardina Davidi, är en populär och uppskattad räktyp bland akvarieentusiaster. Dess livfulla nyanser av rött ger en härlig kontrast mot gröna växter och mörkt substrat i ett välplanerat nanoakvarium.

Ursprung och levnadsmiljö

Dessa små varelser härstammar från de lugna vattnen i Asien där de trivs bland mjuka sediment och skyddande vegetation. I ditt hemmaakvarium bör du sträva efter att skapa liknande förhållanden för att se till att din körsbärrskolonni kan frodas.

Vattenförhållanden

För att hålla dina körsbärsskönheter lyckliga rekommenderar vi en temperatur mellan 10-25 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0 till 8.0. Vattenets hårdhet (dH) ska ligga inom intervallet 5 - 13 för bästa möjliga miljö.

Socialt beteende och föda

Körsbärräkor är sociala små individer som gillar sällskap av sina artfränder. Att ha dem i par eller grupper gör inte bara deras beteende mer naturligt utan även mer underhållande att observera för oss. Som allätare tar de gladeligen emot både vegetabiliskt material och proteinrik föda vilket gör dem lätta att sköta om när det kommer till måltider.

Sakura Red Shrimp

Sedan har vi den något ljusare varianten Sakura Red Shrimp, vars transparent kropp med rikligt med rött pigment erbjuder en annorlunda estetik.

Att välja variant beror helt på personlig smak samt hur man önskar komplettera sitt akvariets utseende med dessa juveler.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK