4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kolglödstetra

Kolglödstetra

embertetrascientificnamehyphessobryconamandae

Kolglödstetra – en fredlig akvariefavorit

Kolglödstetran är ett populärt val bland akvarieentusiaster tack vare sin lugna natur och behagliga utseende. Denna lilla fisk skapar harmoni i akvariet och trivs bäst när den får simma tillsammans med andra av sitt slag i en växttät miljö.

Naturlig diet för kolglödstetran

Dessa små, men aktiva invånare i sötvattensakvarierna har inga extravaganta krav på kosten. De accepterar gärna torrfoder som passar deras munstorlek, men precis som oss uppskattar de lite variation på matbordet. Ett tips för att efterlikna deras naturliga födointag är att inkludera små portioner av frysfoder såsom artemia dagligen, vilket bidrar till både vitalitet och livfullhet hos dina fenade kompisar.

En fridfull atmosfär

För att dessa små tetror ska må bra är det viktigt med rätt hemmiljö. Akvariet bör vara planterat med mycket grönska där de kan leka kurragömma och känna sig trygga. Dessutom hjälper växter till att hålla vattnets kvalitet på topp genom att balansera ekosystemet i din undervattensvärld.

Sällskapligt liv under ytan

Kolglödstetrorna älskar sällskap! Deras fredliga temperament gör dem till idealiska kamrater för liknande icke-aggressiva arter. För ett dynamiskt och stressfritt samspel mellan fiskarna, rekommenderas det att hålla dem i grupper om minst fem individer - detta ger dem social stabilitet samt framhäver deras naturliga beteenden.

Vi ser alltid fram emot möjligheten att dela med oss av vår kunskap om hur du kan skapa en bra miljön för dina kolglödstetrors välbehag – en plats där både fiskarna och du själv kan finna glädje varje dag!

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK