4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Koi Scalar

Koi Scalar

koiangelfishpterophyllumscalareswimmingintankfishwithblurred

Koi Scalar – en färgstark personlighet i akvariet

Koi scalar är en av de mest uppskattade och eftertraktade varianterna inom scalarens värld. Med sin imponerande fenutveckling och spektakulära färgteckningar skapar denna fisk ett blickfång i vilket akvarium som helst. Dessa graciösa varelser är inte bara en fröjd för ögat utan även fascinerande att studera när de elegant glider genom vattnet.

Levnadsmiljö och beteende

Koi scalar trivs bäst i välplanterade akvarier med gott om simutrymme. De är fredliga men kan vara territoriella, speciellt under lekperioden. Detta innebär att det krävs omsorg vid val av tankkamrater – satsa på andra lugna arter för att undvika konflikter. För att din scalare ska frodas behöver vattnet ha rätt temperatur (24-28°C) samt vara inom pH-värde (6.0-8.0) och hårdhetsgrad (5-13 dH). Regelbundna vattenbyten tillsammans med god filtrering hjälper till att upprätthålla dessa villkor så att dina fiskars välbefinnande prioriteras.

Foder och näring

Dessa prydnadsfiskar har inga extremt specifika kostkrav men mår bra av en varierad diet bestående av både vegetabiliska och köttbaserade produkter. Regelbunden utfodring med högkvalitativt fling - eller pelletsfoder ser till att deras hälsa och färger bibehålls på toppnivå.

Hälsa och livslängd

Med rätt skötsel kan din koi scalar frodas i många år. En stabil vattentemperatur, god filtrering samt regelbundna vattenbyten bidrar till ett långt och hälsosamt liv för dessa juveler bland akvariefiskarna.

Varianter av Koi Scalar

Det finns flera typer av koi scalare som alla har sina unika egenskaper:

Guldfena

Guldfenan utmärker sig med sina strålande gyllene fenor mot en kropp full av kontrasterande svarta prickar. Ett sant guldkorn för den som vill addera lite extra lyster till sitt akvatiska landskap.

Marmorerad

Den marmorerade varianten erbjuder ett intrikat mönster likt naturens egen konstverk, där ingen individ är den andra lik - perfekt för dig som uppskattar det unika hos varje enskild fisk.

Svart Lace

Svart Lace-Koien fångar blicken med sina djupa svarta toner överlagrade på silverskimrande skalor, elegans och mystik förenas här på ett alldeles särskilt vis.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK