4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kejsartetra

Kejsartetra

emperortetranematobryconpalmeriisolatedintankfishwithblurred

Introduktion till Nematobrycon palmeri

Kejsartetran är en färgstark juvel bland akvariefiskar som verkligen lever upp till sitt namn. Med sin eleganta svarta kropp och gyllene finess på fenorna, blir den snabbt en favorit hos både nybörjare och erfarna akvarister. Denna art härstammar från de mjuka vattenströmmarna i Sydamerika och har anpassat sig väl till livet i fångenskap under rätt förutsättningar.

Akvariet

För att dessa kejserliga simmare ska trivas krävs ett välinrett akvarium med temperaturer som ligger mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0-8.0. Dessutom bör vattnets hårdhet (dH) ligga inom intervallet 5-13 för att efterlikna deras naturliga habitat så mycket som möjligt.

Sociala stimfiskar

En fascinerande aspekt av kejsartetrans beteende är deras preferens för att leva i stim. Det rekommenderas därför att hålla dem tillsammans med minst nio andra individer av samma art för att de ska kunna uttrycka sina naturliga sociala tendenser fullt ut.

Föda och utfodring

Dessa mångsidiga allätare är inte särskilt kräsna när det kommer till mat, de accepterar glatt levande föda som flingor eller frystorkad mat. En varierad kost bidrar inte bara till bättre hälsa utan även starkare färger hos dessa redan imponerande varelser.

Förökning av kejsartetror

När man vill uppmuntra reproduktion bland kejsartetrorna är det viktigt att ha bra kunskap om deras fortplantningsvanor. De sprider romen frikostigt över växterna där embryon sedan utvecklas skyddade från rovdjur – inklusive ibland de egna föräldrarna!

Att vara delaktig i skapandet av nya generationer kan vara oerhört belönande, men också något som kräver tålamod och engagemang från din sida.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK