4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Kardinaltetra

Kardinaltetra

cardinaltetrafishswimminginwater-cardinaltetrafishswimming

En introduktion till kardinaltetra

Kardinaltetra, Paracheirodon axelrodi, är en förtrollande syn med sin lysande blå överkropp och levande röda mage. Denna lilla men tåliga akvariefisk kommer ursprungligen från Sydamerikas mjuka vatten och bidrar med färger till vilket sötvattensakvarium som helst. Den trivs bäst när temperaturen ligger mellan 22-28 grader Celsius, pH-värdet är runt 6.0-8.0 och vattnets hårdhet (dH) mellan 5-13.

Levnadssätt

I naturen simmar kardinaltetra ofta i stora stimm för att skydda sig mot rovdjur och det är också så de bör leva i hemmakaret. Att ha ett stim på minst tio individer är inte bara för att efterliknar deras naturliga beteende, utan skapar även en fascinerande dynamik att observera.

Föda och utfodring

Som allätare är kardinaltetra inte kräsna när det kommer till maten, de tar gärna emot både torrfoder och levande eller fryst föda som mygglarver eller artemia . Varierad kost håller dem inte bara hälsosamma utan också strålande vackra.

Fortplantning

Kardinaltetra sprider romen för att föröka sig, vilket kan vara något utmanade att åstadkomma i fångenskap men absolut möjligt för den hängivne akvaristen med rätt miljöförhållanden.

Att välja kardinaltetra innebär inte bara att du får njuta av dess fantastiska färger varje dag, utan du väljer en robust art som passar bra för både nybörjaren och den mer erfarne akvaristen.

Vi på ZOO.se har lång erfarenhet av dessa glittriga guldkorn under ytan, så om du vill ge dina nya simmande kompisar det allra bästa livet kan vi definitivt hjälpa dig längs vägen.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK